Se vores bedste opskrifter på vegetarisk aftensmad

De bedste opskrifter og måltidsidéer med hvidløg

Uanset om du er til knust, skiveskåret, grofthakket eller finthakket hvidløg, har vi masser af velduftende opskrifter med hvidløg, der uden tvivl vil tilfredsstille dine cravings.

Tilføj smag til dine retter med hvidløg

Vær kreativ med dine hvidløgsopskrifter

Hvis du ikke kan få nok af hvidløgsbrød, har vi flere lækre opskrifter på hvidløgsbrød, du bare MÅ prøve. For eksempel denne opskrift på focacciabrød med hvidløg, rosmarin og hele tre forskellige oste. Det er helt perfekt til middagsselskaber eller som tilbehør til fyldige supper og gryderetter. Opskriften er samtidig vegetarisk, hvilket gør den til det ideelle valg for familier, der gerne vil imødekomme forskellige kostbehov.
Når det kommer til hvidløg, er det ikke kun brød, vi har opskrifter på. Vi har nemlig også en lang række aromatiske opskrifter med hvidløg, som du kan vælge mellem, for eksempel denne opskrift på bourguignon med vildtkød med cremet, stegt hvidløgsmos. Denne ret er et fremragende valg, hvis du gerne vil imponere en særlig person på en hyggelig date night. Når vi snakker om retter, der imponerer, er du nødt til at prøve vores opskrift på mørbradbøf med sort hvidløgssmør, hvis du ønsker at forkæle dine gæster. De vil uden tvivl blive blæst helt bagover af den lækre smag, og vi tør godt garantere, at det bliver et mindeværdigt middagsselskab. Så hvad venter du på? Prøv vores lækre hvidløgsopskrifter i dag.

Hvidløg er en del af løg-slægten

Hvidløg er ikke kun kendt for at tilføje lækker smag til opskrifter fra over hele verden, det bliver nemlig også rost for sine fantastiske sundhedsmæssige fordele. Hvidløg vokser over hele verden og blev i oldtiden mere brugt på grund af sine medicinske egenskaber end som en ingrediens i maden. I dag udgør hvidløg dog en vigtig del af utallige opskrifter, lige fra lækre pastaretter til vores allesammens yndlings hvidløgsbrød.
Hvidløg er propfyldt med næring og indeholder fibre, C-vitamin, B6-vitamin, mangan og selen i blot ét fed hvidløg. Det har også et meget lavt kalorieindhold, hvilket betyder, at det er den perfekte tilføjelse til måltider for dig, der følger en kalorielet kost. Uanset om du ønsker at tilføje smag til din ret eller ønsker at få bugt med en forkølelse, kan du altid stole på hvidløg.
Vilde hvidløg er også særligt populære hos skovsamlere, når de er i sæson, og er et godt alternativ, som du kan putte i dine egne hvidløgsopskrifter. Du finder som regel vilde hvidløg i løvskove i løbet af forårsperioden fra april til juni, og det er en fantastisk aktivitet for alle dem, der elsker at høste deres egne fødevarer.

Hvidløg: Ofte stillede spørgsmål

Hvordan laver man hvidløgsbrød?

Det er ganske ligetil at lave hvidløgsbrød. Alt, du behøver, er noget brød efter eget valg, smør, 4-6 fede hvidløg og en smule persille. Som det første bør du finthakke hvidløgene og smelte smøret. Derefter blander du de to ingredienser sammen i en skål. Når du er færdig med dette, skal du blot fordele blandingen med hvidløg og smør jævnt ud over brødet, drysse lidt hakket persille ovenpå og tilberede det på en varm grill eller i ovnen, indtil hvidløgsbrødet er, som du ønsker det. Så er du klar til at nyde dit helt eget hvidløgsbrød som tilbehør til dine yndlingsretter.

Hvordan laver man hvidløgssmør?

Det er ret simpelt at lave hvidløgssmør, og det kræver kun tre ingredienser. Start ud med at veje ca. 100 g smør (eller mere efter behov). Tag herefter 1 fed hvidløg (eller flere hvis du ønsker en mere fremtrædende smag) samt to teskefulde med hakket persille, og bland det hele sammen i en skål. Når du er færdig med at blande de tre ingredienser sammen, skal du opvarme blandingen på en kogeplade i en lille kasserolle, indtil det er smeltet. Lad til sidst det smeltede hvidløgssmør køle af inde i køleskabet.

Er hvidløg en grøntsag?

Der er stor debat om, hvorvidt hvidløg er en urt eller grøntsag på grund af den måde, folk anvender det i madlavningen. Hvidløg er dog nært beslægtet med løg, porrer samt skalotteløg og kommer fra en spiselig plante. Derfor bliver hvidløg rent botanisk set klassificeret som værende en grøntsag.

Hvordan opbevarer man hvidløg?

For at nemmere kunne bevare den optimale friskhed bør du helst opbevare hvidløg et tørt og mørkt sted med almindelig rumtemperatur.

Glæd dig hver dag!

+4

Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Spar op til 1199 kr.