Se vores bedste opskrifter på vegetarisk aftensmad

Bedste aubergineopskrifter og måltidsidéer

Er du ikke sikker på, hvordan du tilbereder aubergine? Udforsk vores bedste aubergineopskrifter som eksempelvis Aubergine Parmigiana og auberginecurry, og begynd at tilberede lækre måltider i dag.

Forvandl dine måltider med den fantastiske aubergine

Auberginer er berømte over hele verden for deres sundhedsmæssige fordele, smag og ikke mindst deres alsidighed. Ikke alene kan de ristes, bages, koges, steges og meget mere. De er også fyldt med antioxidanter og er rige på vitamin A og C, som hjælper med at styrke dit immunforsvar.
Dette er sandsynligvis grunden til, at de bruges i en bred vifte af lækre retter og køkkener over hele verden, herunder mellemøstlig Baba Ganoush, græsk Moussaka og italiensk Aubergine Parmigiana.
Som en del af natskyggefamilien (som også inkluderer tomater og courgette) er aubergine faktisk et bær, der trives i varme klimaer og sæsoner og kan vokse i forskellige former, størrelser og farver. Dog er de mest kendt for deres mørke, lilla hud, som du ofte finder i supermarkeder.
Auberginer er særligt gode, når de bruges som et kødalternativ i vegetariske retter. Du kan bruge aubergine i alt fra pasta til tacos, og i opskriftsamlingen fra HelloFresh kan du finde flere bud på lækre retter med aubergine.

Aubergine: Ofte stillede spørgsmål

Kan man spise aubergine rå?

Det er fint at spise aubergine rå i små mængder, så længe du undgår bladene og blomsterne. Trods dette kan smagen af rå aubergine være ret bitter, så det anbefales, at du tilbereder den på din foretrukne måde – eventuelt med lækre krydderier.

Hvordan tilbereder man aubergine på panden?

Det er nemt at tilberede aubergine på panden. Alt, du skal gøre, er at skære din aubergine i skiver, krydre den efter din smag og lægge den i panden med lidt olie over medium-høj varme. Steg den i 2-3 minutter på hver side, og servér.

Er aubergine en frugt?

Ja. På trods af at den typisk bruges i opskrifter og retter som grøntsag, tilhører auberginer faktisk frugtfamilien, da de vokser fra en blomstrende plante.

Hvordan rister man aubergine?

Den bedste måde at riste aubergine på er ved at skære den over eller i store stykker, krydre den generøst med olie, krydderurter og krydderier og bage ved en høj temperatur på omkring 240℃ i 30 minutter. Sørg for at vende den halvvejs igennem for at opnå den bløde, karamelliserede tekstur.

Kan man fryse aubergine?

Ja, man kan fryse aubergine. Alt, hvad du skal gøre, er at tilberede auberginen på den ønskede måde og lade den køle helt af. Derefter kan du lægge den i en frysepose og placere den i fryseren. Dette bør holde din aubergine frisk i op til et år.

Glæd dig hver dag!

+4

Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Spar op til 1199 kr.