Skip to main content
Pandestegte selleri-fritters og regnbuefritter
Pandestegte selleri-fritters og regnbuefritter

Pandestegte selleri-fritters og regnbuefritter

med grøn salat og hvidløgs-crème fraiche

Knoldselleri er en ret så magisk rodfrugt, der kan bruges til mange ting i køkkenet. Her bliver den revet, blandet med en håndfuld herlige smagsgivere, som gruyèreost og paprikakrydderier, og stegt til en gylden fritter. Den serveres med regnbuefarvede rodfrugtefritter og en hvidløgs-crème fraiche, der giver et ekstra spark til retten. Og en sprød, grøn salat på siden til lidt dejlig friskhed.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Selleri
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Pastinak

2 stk

Rødbede

½ stk

Hvidløgsfed

25 g

Revet gruyère

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Løg

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder: Selleri, Sennep)

1 stk

Dild

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Gulerod

1 stk

Bredbladet persille

½ stk

Salat

75 g

Sukkerærter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

2 stk

Æg til fritters

3 spsk

Mel til fritters

½ tsk

Salt til fritters

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til fritters

Næringsindhold

Energi (kJ)3117 kJ
Kalorier (kcal)745 kcal
Fedt45.8 g
Mættet fedt21 g
Kulhydrat61.2 g
Sukker29.8 g
Kostfibre15.7 g
Protein22.5 g
Kolesterol0.2 mg
Salt5.2 g
Potassium250.8 mg
Calcium30 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod, pastinak og rødbede (uskrællede) til 2 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bland fars
2

Hak persille og løg fint.

Skræl knoldselleri, og riv groft.

Bland knoldselleri, Hello Sunrise, bouillon, løg, persille, gruyère, æg, hvedemel, salt og et nip peber i en stor skål.

Forbered grøntsager
3

Hak salat groft.

Skær ender af sukkerærter, og skær i tynde skiver.

Hak dild og hvidløg fint.

Kom salat og sukkerærter i en stor skål.

Steg fritters
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde fra hinanden.

Lav hvidløgs-crème fraiche
5

Imens, bland hvidløg, dild, crème fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

Tilsæt olivenolie og salt til skålen med salat.

Server
6

Anret fritters, salat og fritter på tallerkener.

Server med hvidløgs-crème fraiche.