Middelhavsinspireret sprød kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret sprød kylling

Middelhavsinspireret sprød kylling

med hvidløgsyoghurt og tomatsalat

I aften panerer vi kylling i panko, ost og fantastiske middelhavskrydderier, og steger den derefter gylden og sprød. Vi serverer vores kylling med rodfrugtfritter, en frisk tomatsalat med balsamico og rucola og cremet hvidløgsyoghurt.

Tags:
Kalorielet
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

300 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

2 stk

Tomat

40 g

Rucola

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2492 kJ
Kalorier (kcal)596 kcal
Fedt19.3 g
Mættet fedt6.7 g
Kulhydrat57 g
Sukker18.9 g
Protein49.5 g
Salt1.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Lav hvidløgsyoghurt
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.

Paner kylling
3

Skær kyllinge i 3 skiver på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en dyb tallerken.

Bland panko, finrevet ost og Middelhavsdrøm i en anden dyb tallerken.  

Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken. 

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk. 

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav tomatsalat
5

Imens, hak tomat groft.

Skyl rucola.

Bland tomat og rucola i en stor skål.

Tilsæt balsamico og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] lige inden servering, og vend sammen.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret kylling, salat og fritter på tallerkener. 

Server med hvidløgsyoghurt.