Privatlivspolitik

1 Formål

Det er meget vigtigt for os at beskytte dine personoplysninger, samtidig med at vores behandling er rimelig og gennemsigtig. Vi har derfor udarbejdet en politik, som indeholder alle de oplysninger, som du skal bruge for at kontrollere og udøve dine databeskyttelsesrettigheder. Denne politik gælder for alle typer personoplysninger, som du har givet os, da du oprettede en konto, eller som vi har indsamlet via vores website, pr. telefon eller e-mail, eller når du i øvrigt har været i kontakt med selskabet. Denne politik oplyser dig også om de oplysninger, som vi kan dele med vores samarbejdspartnere.

2 Dataansvarlig

HelloFresh Nordics ApS, telefonnummer: 92 45 29 77, Artillerivej 90, 2300 København S, CVR: 40 33 33 71, ('HelloFresh') er ansvarlig for enhver behandling af personoplysninger.

Hvis du har spørgsmål til

(i)dine købsvilkår eller andre kundeservicespørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på hej@hellofresh.dk eller 92 45 29 77; eller

(ii)vores privatlivspolitik, vores behandling af dine personoplysninger eller dine rettigheder, henviser vi til Administrerende Direktør Kristian Hald, kh@hellofresh.se.

Du kan kontakte Datatilsynet på 33 19 32 00 eller dt@datatilsynet.dk.

3 Behandling af personoplysninger

3.1 Hvilke personoplysninger indsamler vi og hvornår?

Vi indsamler dine personoplysninger, hvis du er kunde hos os, opretter en konto hos os eller i øvrigt retter henvendelse til os.

Vi indsamler, bruger, opbevarer og overfører forskellige typer personoplysninger om dig, som vi har kategoriseret som følger:

- Identitetsoplysninger: kan omfatte fornavn, efternavn, brugernavn eller lignende identitetsoplysninger, fødselsdato og køn.
- Kontaktoplysninger: kan omfatte faktureringsadresse, leveringsadresse, e-mailadresse og telefonnummer.
- Økonomiske oplysninger: kan omfatte bankkonto og betalingsoplysninger.
- Transaktionsoplysninger: kan omfatte information om betalinger til og fra dig og andre oplysninger om produkter og tjenester, du har købt af os.
- Tekniske oplysninger: kan omfatte din IP-adresse, dine loginoplysninger, browsertype- og version, tidszoneindstilling og lokalitet, browserplugintyper- og versioner, operativsystem- og platform og andre teknologier på de enheder, som du bruger til at tilgå HelloFreshs hjemmeside.
- Profiloplysninger: kan omfatte dit brugernavn og kodeord, dine køb eller ordre, dine interesser, indstillinger, feedback og svar på undersøgelser.
- Brugeroplysninger: kan omfatte oplysninger om, hvordan du bruger vores hjemmeside, vores produkter og ydelser.
- Markedsførings- og kommunikationsoplysninger: kan omfatte dine indstillinger for modtagelse af markedsføring fra os.

Vi indsamler, bruger og deler desuden aggregerede data som fx statistiske eller demografiske oplysninger til ethvert formål. Aggregerede data kan udledes af dine personoplysninger, men anses ikke for at udgøre personoplysninger juridisk set, da disse data hverken direkte eller indirekte afslører din identitet. Vi kan fx aggregere dine brugeroplysninger med henblik på at beregne, hvor stor en procentdel af brugere der tilgår en konkret websitefunktion. Hvis vi kombinerer eller forbinder aggregerede data med dine personoplysninger således, at de direkte eller indirekte kan bruges til at identificere dig, vil vi dog behandle de kombinerede oplysninger som personoplysninger, og bruge dem i overensstemmelse med denne privatlivspolitik.

3.2 Hvad er retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger?

Vi behandler som udgangspunkt oplysninger på følgende retsgrundlag:

(i)Dit udtrykkelige samtykke til behandling af oplysninger
(ii)med henblik på opfyldelse af vores kontraktlige forpligtelser over for dig, for eksempel hvis vi bruger din e-mail til at bekræfte leveringsdatoen for din næste måltidskasse;
(iii)med henblik på opfyldelse af vores retslige forpligtelser, for eksempel hvis vi undersøger din alder og identitet inden vi indgår en aftale, eller
(iv)vores eller tredjemands legitime interesse, for eksempel hvis vi bruger din e-mailadresse til optimering af vores hjemmesides annoncedesign.

For oplysninger om det konkrete retsgrundlag for vores behandling af personoplysninger i forskellige situationer henviser vi til pkt. 3.4.1 til 3.4.5 nedenfor. Hvis vi skal indsamle personoplysninger som følge af lovgivningen eller i henhold til bestemmelserne i vores aftale med dig, og du undlader at give os de ønskede oplysninger, kan vi muligvis ikke opfylde den aftale, vi har indgået eller forsøger at indgå med dig, for eksempel levere varer eller ydelser til dig. I så fald kan vi være nødt til at annullere et produkt eller ydelse, som du har bestilt hos os. Vi vil dog give dig meddelelse herom, hvis det er tilfældet på det pågældende tidspunkt.

3.3 Hvor længe opbevares mine oplysninger?

Vi sletter personoplysninger, så snart formålet med vores opbevaring ikke længere er til stede, og den lovpligtige opbevaringsperiode ikke udelukker sletning.

Vi fastsætter den passende opbevaringsperiode for personoplysninger under hensyntagen til mængden, arten og følsomheden af personoplysningerne, den potentielle risiko for skade som følge af uretmæssig brug eller videregivelse af dine personoplysninger, formålet med vores behandling af dine personoplysninger, og hvorvidt vi kan opfylde de formål på anden måde, og de gældende retlige krav. For oplysninger om konkrete opbevaringsperioder henviser vi til pkt. 3.4.1-3.4.5 nedenfor.

3.4 Hvordan behandler vi personoplysninger på vores hjemmeside?

3.4.1 Køb af vores produkter eller ydelser
Vi opretter en kundekonto til dig, når du har registreret dig, således at du kan afgive ordrer til os. Vi opbevarer dit brugernavn og din adgangskode for at beskytte din kundekonto mod tredjemands adgang. Vi opbevarer dine kontaktoplysninger, dit ordre- og leveringstidspunkt og dine betalingsoplysninger for at kunne levere produktet til dig som ønsket. Hvis du vælger at oplyse dit telefonnummer, kan vi kontakte dig i tilfælde af forsinkelse ved eller problemer med levering af dit produkt.

I den forbindelse behandler vi dine oplysninger for at opfylde vores kontraktlige forpligtelser over for dig i overensstemmelse med artikel 6, stk. 1, litra b, i den generelle forordning om databeskyttelse (EU) 2016/679 ('GDPR'). Vi behandler således dine personoplysninger, for at vi kan opfylde vores forpligtelser over for dig i henhold til vores kundevilkår.

Vi opbevarer dine personoplysninger, så længe din konto hos os er aktiv, og i 36 måneder efter din konto er deaktiveret, eller dine leveringer er sat på pause, medmindre andet er påkrævet som følge af opbevaringsforpligtelser.

3.4.2 Betalning for produkter eller ydelser du køber

Afhængig af den valgte betalingsform, sendes din betalingsoplysninger til den relevante betalingsformidlingstjeneste. Oplysninger, særligt oplysninger om den myndighed, som er ansvarlig for den pågældende betalingsformidlingstjeneste, kontaktoplysninger på betalingsformidlingstjenesternes databeskyttelsesrådgivere og de kategorier af personoplysninger, der behandles af betalingsformidlingstjenesterne, er tilgængelige på betalingsformidlingstjenesternes hjemmesider.

- Adyen NV, privatlivspolitik: www.adyen.com/policies-and-disclaimer/privacy-policy

- Braintree, privatlivspolitik: www.braintreepayments.com/se/legal/braintree-privacy-policy

I den forbindelse behandler vi dine personoplysninger for at opfylde vores kontraktlige forpligtelser over for dig i overensstemmelse med artikel 6, stk. 1, litra b, i GDPR og for at forfølge vores legitime interesse i at opkræve betaling i overensstemmelse med artikel 6, stk. 1, litra f, i GDPR. Vi behandler således dine personoplysninger, for at vi kan opfylde vores forpligtelser overfor dig og for at opkræve betaling i henhold til vores kundevilkår.

3.4.3 Henvendelse til HelloFresh
Du kan kontakte os via e-mail på hej@hellofresh.dk eller på telefon 92 45 29 77. I denne sammenhæng behandler vi udelukkende dine personoplysninger for at kunne rette henvendelse til dig som ønsket og for at besvare din henvendelse. I den forbindelse støtter vores behandling ret på vores legitime interesse i at kunne behandle dine henvendelser og yde kundeservice i overensstemmelse med artikel 6, stk. 1, litra f, i GDPR. Vi opbevarer kun dine kundeoplysninger så længe, vi er i gang med at besvare din henvendelse.

Udsendelse af vores nyhedsbrev

Du har mulighed for at abonnere på vores nyhedsbrev, for eksempel under oprettelse eller på vores opskriftsside

Vi sender annoncemateriale til din e-mailadresse i forbindelse med vores nyhedsbrev på baggrund af dit udtrykkelige samtykke i overensstemmelse med markedsføringslovens §10. Du kan naturligvis til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til modtagelse af nyhedsbreve eller fjerne din e-mailadresse fra vores liste over modtagere af nyhedsbreve, for eksempel ved at klikke på afmeldingslinket i nyhedsbrevet, opdatere kommunikationsindstillingerne på din kundekonto eller sende en meddelelse til hej@hellofresh.dk.

Vi opbevarer dine personoplysninger, så længe du abonnerer på vores nyhedsbrev. Vi sletter dog dine personoplysninger til brug for udsendelse af vores nyhedsbrev, hvis ikke du har udnyttet dit samtykke til udsendelse af et nyhedsbrev i to år.

3.4.5 Anden markedsføring fra HelloFresh

HelloFresh kan bruge den e-mailadresse og postadresse, som du har oplyst, til at orientere dig om tilbud på lignende produkter og ydelser via e-mail og med posten. Vores behandling støtter ret på artikel 6, stk. 1, litra f, i GDPR, da vi forfølger vores legitime interesse i at sende elektroniske nyhedsbreve og markedsføre lignende produkter over for vores eksisterende kunder i overensstemmelse med markedsføringslovens paragraf 10, stk. 2. Hvis du ikke længere ønsker at modtage markedsføringsmateriale via e-mail eller med posten, kan du til enhver tid fravælge annoncering uden yderligere omkostninger, bortset fra de almindelige takster, som måtte blive opkrævet fra din egen e-mailudbyder.

Du kan fravælge annoncering gennem telefon 92 45 29 77 eller mail til hej@hellofresh.dk..

Vi opbevarer dine personoplysninger til du fravælger annoncering. Vi sletter dog dine personoplysninger, hvis vi ikke har udsendt et nyhedsbrev i to år.

4 Behandles mine brugeroplysninger med henblik på hjemmesideoptimering og brugsbetinget onlineannoncering?

4.1 Ved brug af cookies

HelloFresh anvender cookies. Cookies er små tekstfiler, som placeres på din computer, telefon eller tablet, når du besøger vores hjemmeside, og tillader din browser at blive videresendt. Cookies opbevarer oplysninger som for eksempel dine sprogindstillinger, varigheden af dit besøg på vores hjemmeside eller de oplysninger, som du indtaster der. Dette gør, at du ikke behøver indtaste alle nødvendige oplysninger hver gang. Cookies giver os mulighed for at genkende dine indstillinger og skræddersy vores hjemmeside til dine interesser.

HelloFresh bruger cookies til at skabe pseudonymiserede brugerprofiler i overensstemmelser med retlige forpligtelser, men også til at optimere brugen af vores hjemmeside mest muligt. Vi vurderer brugerprofiler for at forstå brugen af vores hjemmeside, fastsætte målgrupper for vores produkter og optimere vores tilbud. Når vi danner pseudonymiserede brugerprofiler, forbinder vi ikke automatisk disse oplysninger med dig, og vi kan derfor ikke spore konkrete aktiviteter tilbage til dig.

Hellofresh.dk anvender cookies for at indsamle hjemmesideoplysninger, til for eksempel hvilke dele af hjemmesiden, du besøger, de interaktioner du har og registrering af dine bestillinger.

Vi anbefaler, at du giver samtykke til cookies da vores hjemmeside ellers kan være begrænset.

Alle cookies slettes, når du har afsluttet din session og forlader vores hjemmeside, med mindre andet fremgår nedenfor.

Vi kategoriserer de cookies, vi anvender, som følgende:

Nødvendige cookies. Disse cookies er nødvendige for de grundlæggende funktioner på vores hjemmeside. Uden disse cookies kan vi ikke behandle dine bestillinger, og du kan ikke anvende din kundekonto.

Funktionalitetscookies. Disse cookies muliggør driften af vores hjemmeside og forbedrer hjemmesidens funktioner.

Statistiske cookies. Disse cookies indsamler oplysninger om, hvordan du bruger vores hjemmeside. Det giver os en mulighed for at konstatere, hvilke onlinetilbud, der er særdeles populære, og dermed forbedre vores tilbud til dig.

Tredjepartscookies. Disse cookies bruges af en tredjepart, for eksempel Google eller Facebook, og leveres enten af eller til en tredjepart. Tredjepartscookies bruger for eksempel 're-targeting', som sender oplysninger om dit besøg på vores hjemmeside til en tredjemand, og til senere at vise vores markedsføring på andre websites og sociale medier.

4.2 Undgå cookies

De fleste browsere accepterer cookies automatisk. Hvis du ønsker at forhindre lagring af cookies skal du vælge 'bloker cookies' i browserindstillingerne. Du kan se mere om, hvordan det fungerer, i din browserudbyders vejledning. Du kan til hver en tid slette cookies som allerede er lagret på din enhed. Bemærk dog, at din brug af vores hjemmeside kan være begrænset uden cookies. Alternativt kan du forhindre at dine oplysninger (især din IP-adresse) indsamles, videregives og behandles ved at deaktivere kørslen af Java Script i din browser eller ved at installere et værktøj såsom “NoScript.“

Du kan også inaktivere anvendelsen af cookies fra tredjeparter ved at anvende Network Advertising Initiative’s blokeringsværktøj. Vi og udbyderne vil dog fortsat modtage statistik om hvor mange brugere, der besøger vores hjemmeside og hvornår.

Vi vil gerne uddybe nogle af de tjenester, som vi bruger i denne sammenhæng:

4.3 Google Analytics

Vores hjemmeside anvender Google Analytics - en tjeneste som levereres af Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irland (“Google“). Google Analytics gør det muligt for os at vurdere din brug af hjemmesiden for at sammenstille analyser af hjemmesideaktivitet og anvende andre tjenester i forbindelse med hjemmesiden og internetbrug.

Det bemærkes at koden “gat.anonymizeIp ();“ er tilføjet til Google Analytics for at sikre anonym indsamling af IP-adresser (såkaldt IP-maskering). Din IP-adresse anonymiseres af Google i EUs medlemslande eller i andre lande, der har underskrevet EØS-aftalen. Det er kun i særlige tilfælde, at den fulde IP-adresse videregives til en Googleserver i USA og forkortes der. Den IP-adresse som din webbrowser videregiver via Google Analytics kombineres ikke med andre Googleoplysninger. Du kan finde mere information om brugervilkår og databeskyttelse på https://marketingplatform.google.com/about/analytics/terms/se/og https://policies.google.com/privacy?hl=sv
Du kan desuden forhindre Google i at indsamle oplysninger ved at downloade og installere Google Browser Add-on. Når du klikker på nedenstående link lagres en opt-out cookie, som forhindrer den fremtidige indsamling af dine oplysninger, når du besøger vores hjemmeside: Deaktiver Google Analytics

Vi bruger også Google Conversion Tracking som en del af Google Analytics. Dette gør det muligt for os at registrere de besøgendes adfærd på vores hjemmeside. Vi kan også se hvor mange klik fra eksterne kilder (AdWords, LinkedIn, Xing, Bing), som har ført brugere til vores hjemmeside.

4.4 Matomo (tidligere Piwik)

Vores hjemmeside bruger Matomo (tidligere Piwik), en tjeneste fra InnoCraft Ltd., som gørr det muligt for os at vurdere din adfærd som besøgende på vores hjemmeside. De oplysninger, som cookien genererer, overføres til hjemmesideudbyderens server i Tyskland og lagres der. IP-adressen anonymiseres straks efter behandlingen, og før den lagres, dvs. at informationen IKKE kan kobles til dig.

Du kan deaktivere Matomos dataindsamling her.

4.5 Facebook Custom Audience Pixel

Vores hjemmeside bruger Custom Audience Pixel, hvilket er en tjeneste, som leveres af Facebook Inc., USA. Custom Audience Pixel er en Java Script-kode, som vi har integreret i vores hjemmesider. Vi bruger Custom Audience Pixel for at indsamle information om, hvordan vores besøgere bruger vores hjemmeside og for at segmentere vores markedsføring til de rette målgrupper. Pixel samler og rapporterer Facebookinformation om brugerens browsersession, en trunkeret version af Facebook-ID'et, en pseudonumiseret version af din e-mailadresse og den URL, der vises. For at vise relevante reklamer til relevante brugere, gives den pseudonumiserede e-mailadresse videre til Facebook. Inden processen påbegyndes bliver e-mailen encrypteret, f.eks. gennem kryptografiske hashfunktioner (en blanding af forskellige bogstaver og tal). Facebook can sammenligne disse hashfunktioner med e-mailadresser, der er forbundet til Facebook. På denne vis er det muligt at segmentere de kunder, der ligeledes er Facebookbrugere, således at disse kunder kan vises - eller ikke vises - segmenteret markedsføring på Facebook. Efter 180 dage slettes brugerinformationen, indtil brugeren vender tilbage til vores hjemmeside. Der videregives således ingen personoplysninger om de enkelte hjemmesidebesøgende til HelloFresh, og annoncer kan kun målrettes specifikt mod hjemmesidemålgrupper, når der er opnået en kritisk masse i antal.

For mere information om Facebook og deres privatlivspolitik, se Facebook Incs datapolitik og tjenestevilkår.

4.6 Adality

Vores hjemmeside bruger “realTargetingteknologien“ fra adality GmbH, Neumarkter Str. 22, 81673 München (”adality”) for at optimere vores “re-targetingprocesser“. Når du bruger vores hjemmeside placerer adality en cookie på din enhed. Din enheds IP- eller Mac-adress, som videregives af tekniske årsager, fjernes ved sletning, før ovenstående oplysninger overføres til adality, så adality ikke kan identificere dig. Adality bruger Amazon Web Services Inc. som databehandler til at gemme cookie-id'et. Dette kan medføre, at ovenstående oplysninger overføres til et land, som ikke garanterer samme databeskyttelsesniveau som EU. I såfald sikrer adality at tjenesteudbyderne garanterer en modsvarende standard for databeskyttelse som i EU enten i henhold til kontrakt eller på anden vis. Du har ret at blive informeret om fornødne garantier i henhold til artikel 44-46 i GDPR. Du er velkommen til at anmode om en kopi af disse garantier fra adality. Adalitys cookies slettes automatisk efter et år. Du kan til hver en tid gøre indsigelse mod behandlingen af dine oplysninger med henblik på individualiseret onlineannoncering ved at klikke på dette link: https://adality.de/en/privacy/

Andre operatører
Vi anvender også følgende tjenester til hjemmesideanalyse og personlig annoncering. Ønsker du at deaktivere de pågældende tjenester skal du følge de relevante fravalgslinks som findes:

TJENESTE: Dynamic Yield Analytics
OPERATØR: Dynamic Yield Inc., USA
FRAVALG: www.dynamicyield.com/platform-privacy-policy/

TJENESTE: Hotjar
OPERATØR: Hotjar Ltd, Malta
FRAVALG: www.hotjar.com/opt-out

TJENESTE: New Relic
OPERATØR: New Relic Inc., USA
FRAVALG: E-mail til datenschutz@hellofresh.de

TJENESTE: AppNexus
OPERATØR: AppNexus Inc., USA
FRAVALG: www.appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy#choices

TJENESTE: Bing Ads
OPERATØR: Microsoft Corp., USA
FRAVALG: Deaktivering af cookies i generelle browserindstillinger

TJENESTE: Cross Engage
OPERATØR: CrossEngage GmbH, Deutschland
FRAVALG: E-Mail til optout@crossengage.io

TJENESTE: Google AdWords og Conversion Tracking
OPERATØR: Google Inc., USA
FRAVALG: Deaktivering af cookies i generelle browserindstillinger

TJENESTE: Google Dynamic Remarketing
OPERATØR: Google Inc., USA
FRAVALG: Deaktivering af cookies i generelle browsereindstillinger

TJENESTE: Google GA Audience
OPERATØR: Google Inc., USA
FRAVALG: www.google.de/settings/ads/onweb#display_optout

TJENESTE: Double Click og Double Click Spotlight
OPERATØR: Google Inc., USA
FRAVALG: www.google.de/settings/ads/onweb#display_optout

TJENESTE: Twitter Advertising
OPERATØR: Twitter Inc., USA
FRAVALG: https://optout.aboutads.info

TJENESTE: Taboola
OPERATØR: Taboola Inc., USA
FRAVALG: www.taboola.com/privacy-policy

TJENESTE: Crazy Egg
OPERATØR: Crazy Egg Inc., USA
FRAVALG: www.crazyegg.com/opt-out

TJENESTE: Outbrain
OPERATØR: Outbrain UK Limited, USA
FRAVALG: www.outbrain.de/legal/privacy-713

TJENESTE: BidSwitch
OPERATØR: BidSwitch, USA
FRAVALG: www.iponweb.com/privacy-policy/

TJENESTE: Flashtalking
OPERATØR: Flashtalking Inc., USA
FRAVALG: http://www.flashtalking.com/privacypolicy/

TJENESTE: VE Interactive
OPERATØR: e Global UK Limited, UK
FRAVALG: Deaktivering af cookies for generelle browserindstillinger

TJENESTE: FLXONE
OPERATØR: Mapp Digital Germany GmbH, Deutschland
FRAVALG: http://flxone.com/platform/

Privatlivspolitik

5 Videregives mine oplysninger til tredjemand?

Det kan også være nødvendigt for andre modtagere at kunne se og behandle dine oplysninger, for at HelloFresh kan behandle dine oplysninger med de formål, som er beskrevet heri.

5.1 Modtagere i HelloFresh-koncernen
HelloFresh er et globalt selskab med datterselskaber i hele verden. Det kan i særlige tilfælde være nødvendigt for os at overføre dine oplysninger til vores koncernmoderselskab, HelloFresh SE, Berlin, for eksempel når moderselskabet udfører visse centrale opgaver for koncernen. Denne videregivelse vil dog kun ske på baggrund af bemyndigelse eller som led i ordreprocessen.

5.2 Eksterne tjenesteudbydere (leverandører)
Dine oplysninger videregives til partnere, herunder databehandlere, hvis de udfører arbejde på vores vegne og støtter HelloFresh i leveringen af vores ydelser. Disse partnere kan omfatte:
- Tjenesteudbydere inden for kundeverificering
- Tjenesteudbydere inden for opbevaring og behandling af oplysninger
- Tjenesteudbydere, som tilbyder specifikke IT-tjenester, som for eksempel løsninger til kundehåndtering og kundefeedback
- Tjenesteudbydere inden for udsendelse af nyhedsbreve
- Tjenesteudbydere inden for markedsføring
- Tjenesteudbydere inden for gennemførelse af lotterier
- Tjenesteudbydere og leverandører af betalingsformidligstjenester
- Tjenesteudbydere inden for håndtering af debitorstyring
- Sociale medier

Behandlingen af dine oplysninger af de bemyndigede tjenesteudbydere sker inden for ordrebehandlingens rammer.
5.3 Andre tjenesteudbydere, partnere og tredjeparter
HelloFresh kan samarbejde med andra partnere, i det omfang det er nødvendigt for at gennemføre vores tilbud, eller hvis vi er retlig forpligtet til at frigive oplysninger. Dette omfatter fragtselskaber (for levering af produkter), banker og betalingsformidlingstjenester samt videregivelse af personoplysninger til statslige myndigheder eller i henhold til en domstolskendelse.

6 Behandles mine oplysninger uden for EU/EØS, og hvordan sikrer i beskyttelse af oplysningerne?

Vi kan af og til bruge tjenesteudbydere, som behandler oplysninger uden for EU/EØS. I så fald sikrer vi, at der etableres et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau svarende til niveauet inden for EU ved tilstedeværelse af fornødne garantier, som for eksempel EU standard kontraktbestemmelser eller en afgørelse af tilstrækkeligheden af beskyttelsesniveauet som for eksempel EU Privacy Shield.

Vores liste over overførsler af personoplysninger til lande uden for EU/EØS er tilgængelig her.

7 Hvilke rettigheder har jag, og hvordan udøver jeg dem?

Hver enkelt kunde og alle andre personer, hvis personoplysninger behandles, har (i) ret til berigtigelse, (ii) ret til sletning, (iii) ret til indsigt, (iv) ret til begrænsning af behandling, (v) ret til at gøre indsigelse (vi) ret til at få oplysningerne overført (dvs. dataportabilitet).

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til behandlingen af dine personoplysninger. Dette gælder også tilbagekaldelse af samtykkeerklæringer, som du har givet os før GDPR trådte i kraft, det vil sige før den 25 maj 2018. Bemærk, at tilbagekaldelsen kun gælder for fremtidig behandling. Behandling foretages før tilbagekaldelsen påvirkes ikke.

Du kan indgive din indsigelse og/eller tilbagekaldelse mod behandling af dine oplysninger per telefon 92 45 29 77 eller skriftligt til hej@hellofresh.dk.

Du skal ikke betale gebyr for at få indsigt i dine personoplysninger (eller for at udøve dine andre rettigheder). Vi kan dog kræve en rimelig afgift, hvis din anmodning er åbenbart grundløs, repetitiv eller overdrevet. Alternativt kan vi afvise at imødekomme din anmodning efter omstændighederne.

Vi kan få brug for at bede om specifikke oplysninger fra dig for at kunne bekræfte din identitet og sikre, at du får adgang til dine personoplysninger (eller udøve nogle af dine andre rettigheder). Dette er en sikkerhedsforanstaltning for at sikre, at personoplysninger ikke videregives til personer, som ikke er berettiget til at modtage dem. Vi kan også kontakte dig for at bede om yderligere oplysninger vedrørende din anmodning for at fremskynde vores besvarelse.

Hvis du ikke er tilfreds med det svar, du modtager fra os, eller om du oplever at HelloFresh behandler dine personoplysninger i strid med forordningen om databeskyttelse, har du ret til at indgive en klage til Datatilsynet.

Du kan kontakte Datatilsynet på 33 19 32 00 eller dt@datatilsynet.dk.

8 Øvrigt

8.1 Datasikkerhed
Det er vigtigt for os at passe rigtig godt på dine personoplysninger og al behandling af personoplysninger hos HelloFresh sker i overensstemmelse med GDPR. Vi har implementeret passende sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dine personoplysninger mod hændeligt tab, uberettiget brug eller adgang, ændring eller videregivelse. Derudover begræbnser vi adgangen til dine personoplysninger til de medarbejdere, agenter, leverandører og andre tredjeparter, som har et forretningsmæssigt behov for kendskab. De behandler kun dine personoplysninger efter vores instruktioner, og de er underlagt en fortrolighedsforpligtelse.

Vi har indført procedure til håndtering af mistanke af persondatasikkerhedsbrud og vil orientere dig og relevante tilsynsmyndigheder om et brud, hvis vi er retligt forpligtiget til det.

Hvis vi har givet dig (eller du har valgt) et kodeord, som giver dig adgang til bestemte dele af vores hjemmeside, er du ansvarlig for at holde kodeordet fortroligt. Vi beder dig om ikke at dele dit kodeord med nogle andre.

8.2 Ændringer af politikken
Vi kan ændre vores privatlivspolitik. Det er derfor vigtigt, at du regelmæssigt tjekker den seneste version af politikken. Når vi ændrer privatlivspolitikken, offentliggører vi ændringerne på vores hjemmeside www.hellofresh.dk. Ved væsentlige ændringer giver vi dig også meddelelse om opdateringen via e-mail senest 14 dage inden ændringerne træder i kraft.

Hvis vi ændrer denne privatlivspolitik således, at det ændrer den måde, vi kommer til at behandle dine personoplysninger, giver vi dig meddelelse om de handlinger, du kan foretage dig som følge af ændringerne. Vi gemmer også tidigere versioner af privatlivspolitikken for din bekvemmelighed.

Denne privatlivspolitik gælder fra og med den 19. august 2019.