Se vores bedste opskrifter på vegetarisk aftensmad

De bedste opskrifter og måltidsidéer med ris

Tomater kan bruges i en lang række af opskrifter, der passer til enhver lejlighed. Udforsk de bedste opskrifter med tomater fra HelloFresh.

Opgradér dine måltider med ris

Ris er en fast bestanddel af forskellige kostvaner over hele verden

Ris er især også kendt for at indgå som en central ingrediens i velkendte signaturretter fra lande såsom Italien, Indonesien og Kina. Ikke alene dette, men i nogle kulturer bliver risgudinden Dewi Sri endda tilbedt som inspirationskilden for Balis risdyrkning og som Gud for næring.
Der er utallige måder at tilberede ris på; du kan både stege, dampe og koge ris, hvor du kan bruge det til at inkludere en god portion kulhydrater i næsten alle måltider. Blandt de mest populære risretter kan spansk paella, italiensk arancini, indonesisk Nasi Goreng, kinesisk stegt ris og indisk biryani eksempelvis nævnes. Alle retter er dejligt lækre og relativt nemme at lave. Ris er ikke kun et alsidigt vidunder i madlavningen, men indeholder også masser af næringsstoffer, herunder fibre, magnesium og B-vitamin. Da ris er en naturligt glutenfri type korn, er det også let at fordøje og et godt valg for dig, der helst gerne vil undgå gluten i din kost.

Ris: Ofte stillede spørgsmål

Hvordan koger man ris?

Hvordan du helt præcist koger ris afhænger helt af, hvilken type ris du koger. Langkornede ris, såsom basmatiris, skal f.eks. vaskes grundigt, før du koger dem, for at slippe af med overskydende stivelse. Brune ris har brug for mere vand til at koge end hvide ris og tager lidt længere tid at koge færdige. Med en HelloFresh-måltidskasse er alle de instruktioner, du skal bruge til at tilberede risene, inkluderet på de opskriftskort, du modtager sammen med dine ingredienser.

Hvordan laver man stegte ris?

For at lave stegte ris skal du tage dine forkogte ris og lægge dem til side. Derefter skal du tage en gryde eller wok og opvarme 2 teskefulde vegetabilsk olie ved middelhøj varme. Når gryden har nået en optimal temperatur, tilsætter du 2 letpiskede æg og koger dem, indtil de er faste. Når æggene er kogt, kommer du de forkogte ris tilbage i gryden og blander dem med lidt sojasauce og eventuelle grøntsager, proteiner eller krydderier efter eget valg. Så er det klar til servering.

Er ris glutenfri?

Ja, ris er helt naturligt og glutenfrit.

Hvor meget ris pr. person?

Mængden af ris pr. person afhænger helt af retten og den diæt, du følger. Hvis du fx er i kalorieunderskud, kan det være en god idé veje dine ris enkeltvis og eventuelle ingredienser, du bruger til at tilberede dem. Det skyldes, at de kalorier, der er i stegte ris, ikke er de samme som kalorierne i jasminris. Hvis du ikke har grund til at være særligt opmærksom på dit kalorieindtag, anbefales det normalt at tilberede omkring 75 g ris pr. person.

Glæd dig hver dag!

+4

Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Spar op til 1199 kr.