HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGræsk Pulled Bean Salat
topBanner
Græsk pulled bean-salat

Græsk pulled bean-salat

med oreganobagte kartofler og hvidløgsyoghurt

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en lækker pulled bean-salat. Vi blander en salat bestående af oreganobagte kartofler med citron, rødløg, peberfrugt, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper vores salat med sprødstegt pulled beans, hvidløgsyoghurt og frisk persille.

Tags:Under 650 kcalVegetariskKlimavenlig
Allergener:ægglutensojamælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Små kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rød peberfrugt

1 stk

Hjertesalat

1 stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

125 g

Cherrytomater

½ stk

Rødløg

240 g

Pulled beans

(Indeholderæg, gluten, soja)

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

½ g

Oregano, tørret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)591 kcal
Energi (kJ)2473 kJ
Fedt21.84 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat55.22 g
Sukker15.8 g
Protein38.37 g
Salt2.1 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Halver kartofler (uskrællet) på langs. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne. Tilsæt et hvidløgsfed (uskrællet), når kartoflerne har 10 min tilbage.

2

Halver citron. Pres eller hak resterende hvidløg fint. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland vand [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, citronsaft [1 spsk I 2 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt i en lille skål. Tilsæt rødløg, og vend sammen.

3

Skær peberfrugt i tynde strimler. Halver cherrytomater. Hak hjertesalat groft. Hak persille fint. Bland grøntsager og persille (gem lidt til anretning) i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber.

4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 5 min tilbage. Steg pulled beans i 3-4 min, eller indtil brunet.

5

Hæld citron-hvidløgsdressing over kartoflerne på bagepladen, og vend sammen. Vend kartofler i skålen med salat. Pres hvidløg ud af skallen, mos med en gaffel, og bland med yoghurt i en lille skål. Krydr med et nip salt og peber.

6

Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener. Top med pulled beans og hvidløgsyoghurt. Drys med resterende persille.