HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Plantefarsbowl
topBanner
Vietnamesisk plantefarsbowl

Vietnamesisk plantefarsbowl

med hvidløgskogte ris og sød mangosalsa

Populær

En hurtigt tilberedt vegetarbowl med vietnamesiske smage. Vi steger plantefars med gulerod, chili, lime, hvidløg, ingefær og sojasauce. Vi serverer vores skønne bowl med hvidløgsris, mangosalsa og gulerodsbånd, og topper med urtemayo, mynte og koriander.

Tags:Stærk
Allergener:glutensojaægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

½ stk

Chili

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Ingefær

2 stk

Gulerod

160 g

Plantefars

(Indeholdergluten, soja)

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

50 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt* (trin 1)

1 spsk

Olivenolie* (trin 1)

2 tsk

Sukker* (trin 3)

1 spsk

Olivenolie* (trin 3)

3 efter behov

Vand* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)828.01 kcal
Energi (kJ)3464.394 kJ
Fedt39.9804 g
Mættet fedt4.5 g
Kulhydrat90.4017 g
Sukker24.9 g
Protein24.0645 g
Salt4 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

2

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Skær lime i både. Riv ingefær fint. Riv halvdelen af gulerod (uskrællet) groft, og skræl resten til lange, tynde bånd.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg plantefars i 1-2 min, eller indtil brunet, og sænk til middel varme. Tilsæt revet gulerod, chili, limesaft [1 spsk | spsk], ingefær, sukker* [2 tsk | 3 tsk], sojasauce, et skvæt vand, olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og resterende hvidløg, og lad simre i 6-8 min. TIP: Spar på chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

4

Skræl mango [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern. Skær agurk i 1 cm tern. Hak koriander og mynte fint.

5

Bland mayonnaise, et skvæt vand*, et nip salt* og peber* og halvdelen af koriander og mynte i en lille skål. Bland agurk, mango og eventuelt en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber* i en skål.

6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med mangosalsa, gulerod og plantefars. Dryp med urtemayonnaise. Drys med resterende koriander og mynte.