topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spansk kikærtesalat

Spansk kikærtesalat

med grøntsagsbulgur og hvidløgsyoghurt

I aften går den kulinariske rejse til Spanien, og vi byder på to ingredienser, der er yderst populære i det i det spanske køkken, kikærter og mandler. Vi laver en fantastisk salat med bulgur, ovnbagte grøntsager, tomater, oregano og salatost, og så topper vi med sprøde, ovnbagte kikærter og en cremet yoghurtdressing.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Nem
Allergener:
Hvede
Gluten
Selleri
Mælk
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Kikærter

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Tomat

40 g

Rucola

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

4 g

Røget paprika

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødløg

1 pose

Oregano

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

4 dl

Vand (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)591 kcal
Energi (kJ)2473 kJ
Fedt25.3 g
Mættet fedt11.4 g
Kulhydrat53.6 g
Sukker12.4 g
Protein26.9 g
Salt4.5 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/220°C (varmluft). 

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Skær rødløg i 2 cm både.

Fordel peberfrugt og rødløg i den ene side på bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

Kog bulgur
2

Imens, bring vand [4 dl | 8 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og grøntsagsbouillon, og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.

Forbered råvarer
3

Imens, skær tomat i 2 cm tern.

Hak mandler og oregano groft. 

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Skyl rucola under koldt vand i et dørslag. 

Skyl kikærter under koldt vand i en si, og dub tørre.

Bag kikærter
4

Overfør kikærter, mandler, en smule olivenolie, røget paprika, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Tag bagepladen med grøntsager ud af ovnen, når de har 12 min tilbage. Fordel kikærter i den anden side, og bag videre i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne. 

TIP: Brug to bageplader til 4P.

Bland salat
5

Bland hvidløg, yoghurt og et nip salt i en lille skål.

Bland rucola, bulgur, salatost, bagte grøntsager, tomat, oregano (gem lidt til anretning), salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret bulgursalat i dybe tallerkener.

Top med kikærter og yoghurtdressing.

Drys med resterende oregano.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image