Skip to main content
Grøn græsk halloumisalat
Grøn græsk halloumisalat

Grøn græsk halloumisalat

med oregano-bagte kartofler og hvidløgs-yoghurt inspireret af Mega Venusaur

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en lækker halloumisalat. Vi blander en salat bestående af oreganobagte kartofler med citron, rødløg, peberfrugt, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper med sprødstegt halloumi, hvidløgsyoghurt og frisk persille.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Halloumi

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Citrusfrugt

½ stk

Løg

½ g

Oregano, tørret

(Kan indeholde spor af: Mælk, Rug, Byg, Havre, Hvede, Spelt, Kamut, Khorasanhvede, Sennep, Gluten)

125 g

Cherrytomater

400 g

Små kartofler

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

½ stk

Salat

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Vand til syltning

1 spsk

Olie til syltning

1 tsk

Sukker til syltning

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)2875 kJ
Kalorier (kcal)687 kcal
Fedt38.2 g
Mættet fedt21.3 g
Kulhydrat51.5 g
Sukker17.3 g
Protein29.9 g
Salt5 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet) på langs, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med oregano. Krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne.

Sylt rødløg
2

Imens, halver citron.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Bland vand, olivenolie, citronsaft, sukker og et nip salt i en lille skål.

Vend løg i skålen.

Bland salat
3

Skær peberfrugt i tynde strimler.

Halver cherrytomater.

Hak salat groft.

Hak persille fint.

Bland grøntsager og persille i en stor skål, og krydr med salt og et nip peber.

Steg halloumi
4

Skær halloumi i tynde skiver (3 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 5 min tilbage.

Steg halloumi i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Bland kartoffelsalat
5

Vend kartofler (lad køle en smule af) i skålen med salat.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, yoghurt, salt og et nip peber.

Server
6

Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener.

Top med halloumi og hvidløgsyoghurt.