topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sød chililaks

Sød chililaks

med hvidløgsstegte grøntsager & jasminris

Laks er en fantastisk fisk som det er svært ikke at lykkes med. Man skal bare sørge for, at den ikke bliver stegt for længe, så den bliver tør. Server med velsmagende stegte grøntsager, gulerod, peberfrugt og pak choi, som får skøn smag af at steges med hvidløg. Vi topper med en delikat sauce lavet af sød chilisauce, sojasauce og ingefær.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

40 g

Sød chilisauce

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

150 g

Jasminris

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Forårsløg

200 g

Pak choi

1 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

½ stk

Zucchini

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)642 kcal
Energi (kJ)2685 kJ
Fedt20.67 g
Mættet fedt3.9 g
Kulhydrat81.13 g
Sukker16.1 g
Protein32.6 g
Salt3.3 g

Fremgangsmåde

 Kog ris
1

Bring en gryde med vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt ris og et nip salt*, og kog på lav varme under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered grøntsager
2

Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Hak pak choi groft. Skær peberfrugt i tynde strimler. Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvidløg fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og peberfrugt i 3-4 min. Tilsæt pak choi og hvidløg, og steg i yderligere 1 min. Bland sød chilisauce, sojasauce, ingefær og et stort skvæt limesaft i en skål. Krydr grøntsager med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Dup laks tør med køkkenrulle, krydr med salt* og peber* på begge sider, og steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg i yderligere 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Overfør til en tallerken. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Varm chilisauce
5

  1. Opvarm samme stegepande på middel varme. Tilsæt chilisauce, og lad simre i 30 sek, eller indtil gennemvarmet og ingefæren ikke længere er rå.

Server
6

Anret ris, laks og grøntsager i dybe tallerkener. Øs chilisauce over. Top med forårsløg. Server med limebåde.