Skip to main content
Vietnamesisk plantefarsbowl

Vietnamesisk plantefarsbowl

med hvidløgskogte ris og sød mangosalsa

En hurtigt tilberedt vegetarbowl med vietnamesiske smage. Vi steger plantefars med gulerod, chili, citrusfrugt, hvidløg, ingefær og sojasauce. Vi serverer vores skønne bowl med hvidløgsris, mangosalsa og gulerodsbånd, og topper med urtemayo, mynte og koriander.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Stærk
Mælkefri
Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Soja
Byg
Hvede
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Langkornede hvide ris

½ stk

Chili

½ stk

Mango

1 stk

Mynte & koriander

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

½ stk

Agurk

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

180 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Soja, Byg)

2 tsk

Ingefær

2 stk

Gulerod

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

2 tsk

Sukker til sauce

½ dl

Vand til sauce

2 spsk

Vand til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3598 kJ
Kalorier (kcal)860 kcal
Fedt39.1 g
Mættet fedt4.5 g
Kulhydrat101.9 g
Sukker27.1 g
Kostfibre13.4 g
Protein25.7 g
Salt5.7 g
Potassium195 mg
Calcium28.1 mg
Iron1.1 mg

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Skær citrusfrugt i både.

Riv ingefær fint.

Riv halvdelen af gulerod groft, og skræl resten til lange, tynde bånd.

Steg plantefars
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg plantefars i 1-2 min, eller indtil let brunet, og sænk til middel varme.

Tilsæt revet gulerod, chili, citrusfrugtsaft, ingefær, sukker, sojasauce, vand og resterende hvidløg, og lad simre i 6-8 min, eller indtil tyknet.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered frugt og grønt
4

Imens, skræl mango, og skær i 1 cm tern.

Skær agurk i 1 cm tern.

Hak koriander og mynte fint.

Bland urtemayonnaise
5

Bland mayonnaise, vand, salt, et nip peber og halvdelen af koriander og mynte i en lille skål.

Bland agurk, mango, asiatisk dressing, salt og et nip peber i en stor skål.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med mangosalsa, gulerodsbånd og plantefars.

Dryp med urtemayonnaise.

Drys med resterende koriander og mynte.