HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCremet Torsk
topBanner
Cremet torsk

Cremet torsk

med citronkartofler & hvidløgsstegte bønner

Denne uges fiskeret byder på masser af dejlige ingredienser. Vi laver en vidunderlig cremet purløgssauce med fløde, purløg og bouillon. Torsken får lov til at simre i den skønne sauce, indtil den har en perfekt konsistens. Hvidløgsstegte grønne bønner og zucchini, og citronmoste kartofler passer perfekt til den fyldige purløgssauce.

Allergener:fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Kyllingebouillon

1

Zucchini

200 ml

Madlavningsfløde

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Purløg

250 g

Torsk

(Indeholderfisk)

75 g

Citron

efter behov

Grønne bønner

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2085.6611 kJ
Kalorier (kcal)498.485 kcal
Fedt17.437 g
Mættet fedt9.9 g
Kulhydrat51.1768 g
Sukker8.3 g
Protein32.861 g
Salt1.2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en mellemstor gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern. Riv citronskal [1/4 tsk | 1/2 tsk], og skær citron i både. Kog kartofler i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og mos groft sammen med citronskal, en klat smør*, og et nip salt*. Stil til side med låg på, for at holde på varmen.

2

Skyl bønner [1/2 pose, 2P] under koldt vand* i et dørslag. Hak zucchini groft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak purløg fint.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bønner og zucchini i 4-5 min, eller indtil møre. Tilsæt hvidløg, krydr med et nip salt* og peber*, og steg videre i 1 min. Overfør til en skål med låg på, for at holde på varmen.

4

Bland madlavningsfløde, purløg (gem lidt til anretning) og bouillon i en skål.

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg fisk i 2-3 min. Vend forsigtigt, og tilsæt purløgssauce. Steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. Smag til med salt* og peber*. VIGTIGT: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

6

Anret kartofler, fisk og stegte grøntsager på tallerkener. Øs purløgssauce over. Drys med resterende purløg. Server med resterende citronbåde.