Se vores bedste opskrifter på vegetarisk aftensmad

Bedste blomkålsopskrifter og måltidsidéer

Blomkål er en stor kålgrøntsag, der er tæt beslægtet med broccoli. Den er populær blandt vegetarer og dem, der ønsker at reducere kalorieindholdet i deres mad. Opdag de lækreste blomkålsopskrifter fra HelloFresh her.

Bliv bekendt med blomkål

Blomkål er en superfood

Blomkål er fyldt med kraftfulde fytonæringsstoffer og antioxidanter som cholin. Nogle betragter det som en superfood, og dets høje fiberindhold er også fremragende til at støtte en sund fordøjelse.
Blomkål stammer oprindeligt fra Cypern og findes i fire farver: den udbredte cremehvide version samt orange, lilla og grøn. Den sidstnævnte har også samme klorofyllindhold som grøntsagens slægtning broccoli. Den faste, tætte top er faktisk en klynge af umodne blomster og kendes mere korrekt som en "kåltop".

Blomkål tips, tricks og hacks

Ønsker du at bevare så mange vitaminer som muligt, når du tilbereder blomkål? Så er dampning den bedste tilgang, efterfulgt af ristning.
Smid ikke bladene og stokken væk, da de også er spiselige og fyldt med gavnlige vitaminer og mikronæringsstoffer. Prøv at tilføje dem til en frisk suppe. Du kan blende dem for at bevare al næring og tilføje ekstra fiber og tekstur.

Leder du efter inspiration til tilberedning af blomkål?

Lowcarb-entusiaster og alle, der ønsker at reducere kalorierne i deres kost, vil opleve blomkålsris som et fantastisk alternativ til korn. Blend blot blomkålsbuketterne i en foodprocessor, eller køb en færdiglavet version, inden du tilbereder det på samme måde som hvide ris. Tilsæt kogt og pureret blomkål til supper eller andre retter, der har brug for en fyldig, glat og tilfredsstillende tekstur; faktisk er dette en god måde at smugle en portion grøntsager ind i dine børns retter.
Ha' det sjovt med at eksperimentere med opskrifter, der bruger blomkål på nytænkende måder. Prøv ristede, krydrede skiver som en mættende tilbehørsret, eller dæk dampede blomkålsbuketter med ostesauce som tilbehør til en klassisk ret.
Du kan også bruge blomkål som hovedingrediens i en cremet karry lavet med masser af kokosmælk, gurkemeje og koriander. Alternativt kan blomkål også være en base i en lowcarb-pizzabund. Ristede, krydrede buketter er en fantastisk erstatning for popcorn, og de kan serveres med en krydret tomatsauce eller dip.
Blomkål som et superfood-alternativ
Kombineret med parmesanost og hvidløg vil blomkål være et fantastisk alternativ til kartoffelmos. Du kan også tilføje frosne stykker blomkål i en smoothie for at tilføje cremethed, fibre og vitaminer.

Tilhængere af keto- og andre lavkarbodiske diæter kan bruge hakket blomkål som et alternativ til ingredienser som havregryn. Ved at varme det op med plantemælk, nødder og frø kan du lave din helt egen havregrødserstatning. Tilsæt mandelsmør for en rig og varm morgenmad med et strejf af luksus.

Blomkål: Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevares blomkål?

Når du kommer hjem med dit blomkål, skal du straks fjerne eventuel stram plastemballage omkring det, ellers kan der dannes mug. Opbevar grøntsagen i køleskabet, løst indpakket i en plastikpose. Friske hoveder, der er købt direkte fra markedet eller købmanden, kan holde sig i op til to uger på køl. Du kan også skære hovedet i buketter og opbevare dem i en forseglet plastikpose i op til en uge.

Hvordan opbevares blomkål i fryseren?

Når du køber frosne blomkål, kan de som regel holde sig i fryseren i op til et år, men tjek vejledningen på fødevaremærkningen.

Hvad kan man gøre med blomkålsblade?

Smid ikke bladene og stokken væk, da de også er spiselige og fyldt med gavnlige vitaminer og mikronæringsstoffer. Prøv at tilføje blendet blomkål til en frisk suppe for ekstra vitaminer og fibre.

Glæd dig hver dag!

+4

Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Spar op til 1199 kr.