
Til aftenens liflige vegetariske middag har vi hentet inspiration fra det tyrkiske køkken. Menuen lyder på en enkel udgave af en klassisk börek. Vi bruger tortillabrød, som vi fylder med karamelliserede løg og græsk salatost, og dertil kommer en fyldig tabbouleh med kikærter, og en klat hvidløgyoghurt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)
195 g
Kikærter
4 g
Harissa-krydderi
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
½ stk
Granatæble
1 stk
Agurk
1 stk
Mynte & koriander
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder: Hvede, Gluten)
1 stk
Løg
100 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Bredbladet persille
2.5 dl
Vand til bulgur
½ tsk
Salt til bulgur
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til dressing

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Hæld væde fra kikærter.
Tilsæt bulgur, kikærter, Harissa-krydderi og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie og smør i en stor stegepande på middel varme.
Steg rødløg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Hak agurk groft.
Hak mynte og koriander fint.

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si. Hæld vand fra.
Vend agurk, mynte og koriander i skålen
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Smuldr salatost, og hak persille fint.
Skær tortillabrød i kvarte.
Fordel salatost, rødløg og persille i midten af hver kvarte, og fold siderne ind over fyldet, så der skabes en kompakt, lille trekant.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. Steg tortillapakker i 2-3 min på hver side, eller indtil pakkerne er gyldenbrune og osten er blød.
TIP: Steg med foldesiden nedad først, så pakkerne forsegles.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en lille skål.
Vend bulgur i skålen med granatæblesalat.

Anret tabouleh og börek i skåle.
Server med hvidløgsyoghurt.