Skønhed er subjektiv, men når det kommer til vores cremede pasta, bør alle være enige. Der er sandsynligvis ingen smagsløg syd for Nordpolen, der ikke vil sætte pris på dette mesterværk, som kan prale med stegte portobello-svampe i kombination med hvidløg og sprøde hasselnødder. Et par dråber citron og frisk timian tilsætter ekstra krydderi, mens Pecorino-osten gør retten cremet og fløjlsblød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
15 ml
Penne
(Indeholdergluten, soja)4 g
Portobello
20 g
Balsamico
(Indeholdersulfitter)1.33 spsk
Rødløg
1 dl
Crème fraiche
(Indeholdermælk)Hvidløgsfed
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)Zucchini
Timian
Spinat
Hasselnødder
(Indeholdernødder)Citron
Pecorino Romano-ost
(Indeholdermælk)Smør*
(Indeholdermælk)Vand*
Bring en stor gryde med vand* i kog. Skær rødløg i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Skær svampe i tynde skiver. Riv zucchini. Hak timianblade fint. Riv citronskal, og skær citron i både. Riv pecorino.
Kog pasta med et nip salt* i 10 min. Gem en kop pastavand [1 dl til 2 pers. | 2 dl til 4 pers.]. Si vand fra, og hæld pastaen tilbage i gryden. Opvarm en stor stegepande ved middelhøj varme. Rist hasselnødder i 2-3 min, og stil til side i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg rødløg, svampe, zucchini og et nip salt* i 4-5 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min.
Tilsæt balsamico, timian, citronskal, og steg i 1 min, eller indtil balsamicoen er fordampet. Tilsæt creme fraiche, grøntsagsbouillon og pastavand. Rør rundt, og lad det hele simre i 2-3 min, eller indtil saucen er tyknet.
Tilsæt en smule citronsaft og spinat. Rør rundt indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*.
Anret pasta med cremet svampesauce i dybe tallerkener. Top med hasselnødder og pecorino. Server med citronbåde.