Se vores bedste opskrifter på vegetarisk aftensmad

Tilføj smag og konsistens med halloumi

Halloumi er en blød og salt ost, der er blevet rigtig populær i de senere år. Den er en perfekt ingrediens i mange forskellige retter - fra salater til burger og grill. Prøv nogle af HelloFresh’ halloumi-opskrifter, og dyk ned i en verden af nye smage.

Halloumi og de mange forskellige tilberedninger

Halloumi er kendt for sin særlige konsistens: den har tekstur og bid

Derfor kan halloumi også, I modsætning til mange andre almindelige ost, tilberedes på flere forskellige måder.
  • Stegning. At stege halloumi er den mest almindelige måde at tilberede osten på. Skær osten i skiver, krydr den med dit favoritkrydderi, og steg den på en pande ved middelhøj varme, indtil den får en flot farve på begge sider. Halloumi smelter nemlig ikke på samme måde som almindelig ost.
  • Grillning. Halloumi kan også grilles. Skær osten i skiver, og pensl dem med lidt olie. Læg derefter skiverne på grillen, og grill dem i et par minutter på hver side, indtil de får en flot farve. Halloumi bliver ekstra lækker, når den grilles og får en let røget smag.
  • Fritering. En tredje måde at tilberede halloumi på er ved at friturestege den. Skær osten i mindre stykker, dyp dem i æg og mel, og fritér halloumi-stykkerne i varm olie. Det er perfekt til halloumi-fritter og tacos!
  • Marinering. For at give halloumi ekstra smag kan du marinere den. Skær osten i mindre stykker, og læg den i en marinade af olie, eddike, urter og krydderier. Lad halloumien ligge i marinaden i mindst en time, inden den tilberedes. Marinering giver halloumiosten ekstra smag og gør den endnu mere lækker.

Tag din madlavning til næste niveau med halloumi

Servér, og imponér!
Med halloumi i maden kan du imponere dine middagsgæster. For den salte smag og særlige konsistens giver en mere avanceret aftensmad, der får både dine smagsløg, og alle andres rundt om middagsbordet, til at danse.
Halloumi kan blandt andet bruges som et spændende twist i klassiske pastaretter: I stedet for bacoc, i stedet for parmasan eller bare som en ekstra smagsgiver i den cremede sauce, for at gøre den endnu mere uimodståelig.
Halloumi er også genialt i kraftige og mættende gryderetter - især på kolde efterårs- og vintersaftener. Steg halloumitern med champignon, løg og gulerødder. Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon og krydderier, og lad det simre sammen. Sådan er halloumi også godt i en skøn gryderet, der i den grad vil samle selskabet og imponere!

Både til vegetariske og kødfulde retter

Servér, og imponér!

Halloumi er en god ingrediens i både vegetariske retter og retter med kød. Osten kan nemlig give en eksplosion af smag og tekstur - uanset hvad den serveres med.

Den faste konsistens gør blandt andet halloumi til et godt alternativ til kød - samtidig med at den også kan være en dejlig tilføjelse til kødbaserede opskrifter. Den krydrede og let salte smag komplementerer både grillet kylling, oksekød og lammespyd samt bløde grøntsager som zucchini og tomater og knasende paprika.

Uanset om du udforsker plantebaserede muligheder eller nyder en kødfuld ret, så er halloumi ost altså en alsidig ingrediens, der tilføjer et lækkert præg til dine HelloFresh-måltider.

Vidste du godt…?

Halloumi er slet ikke nyt

Halloumi er ikke en ny dille - det er bare os, der først har opdaget osten nu. På Cypern har cyprioterne faktisk spist halloumi siden år 395 - altså i langt mere end 1500 år. Det altså bare med at komme i gang!

Alle dine spørgsmål om halloumi

Hvad er halloumi?

Halloumi er en ost fra Cypern, der har et højt smeltepunkt. Derfor kan osten - modsat de fleste andre oster - nemt tilberedelse ved høje temperaturer, uden at den smelter. Det gør blandt andet osten god som køderstatning.

Hvad er halloumi lavet af?

Halloumi er lavet på en blanding af gede- og fåremælk. Det giver osten sin saltede smag. Der bliver altid tilsat mynte under fremstillingen af halloumi, så det kan der være spor af i osten.

Hvor kan man købe halloumi?

I Danmark kan du købe halloumi i de fleste supermarkeder - fysisk såvel som online. Derfor kan du selvfølgelig også købe halloumi hos HelloFresh. Osten er nemlig en del af flere af vores opskrifter!

Glæd dig hver dag!

+4

Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Spar op til 1199 kr.