Se vores bedste opskrifter på vegetarisk aftensmad

De bedste opskrifter og måltidsidéer med æg

Basisingredienser behøver ikke at være kedelige. Opdag de bedste opskrifter med æg til alle tænkelige måltider med HelloFresh. Fra omelet til frittata - vi har det hele.

Giv dine æggeopskrifter ekstra krydderi

Hele verden vrimler med opskrifter med æg

Æg er en af de mest essentielle og alsidige ingredienser i mere eller mindre alle typer køkkener, og med æg kan du lave stort set hvad som helst - lige fra den klassiske full English breakfast til det fineste bagværk. Det urgamle spørgsmål omkring, hvordan man tilbereder et æg, har i årevis plaget nye kokke. Prøv dig derfor af med de følgende muligheder, og øv dig, indtil du har perfektioneret kunsten at tilberede et æg. Husk at smage til med salt og peber efter smag og behag:
  • Det tager cirka to minutter at stege et æg på en varm stegepande med olie.
  • Røræg tager kun omkring et minuts tid eller deromkring at lave.
  • Det tager 6-10 minutter at koge et æg, alt efter hvor kogt du ønsker blommen.
I Indien kan du eksempelvis finde æg i en cremet karry-ret, der serveres sammen med spinat. I Storbritannien er skotske æg mere eller mindre fast inventar i forbindelse med picnic, og i Nordafrika spiller æg en central rolle i den aromatiske ret shakshuka i et velsmagende sammenspil med tomater, peberfrugter, feta, løg og urter. Æg er desuden uundværlige i forbindelse med bagning, og når man laver pandekager.

Leder du efter flere måder at krydre dine foretrukne ægopskrifter på?

Så behøver du ikke at lede længere. Vi giver dig her de bedste krydderier og krydderurter, der er blandt vores opskrift-eksperters absolutte favoritter, når det kommer til at krydre smagen på dine æg, uanset om du foretrækker spejlæg, røræg, kogte æg eller pocerede æg:
  • Salt og peber: Inden du begiver dig ud i de mere eksotiske smagsvarianter, bør du først og fremmest sikre dig, at du mestrer kunsten at krydre dine æg med salt og peber.
  • Paprika: Tilføj en røget smag til din foretrukne æggeopskrifter ved at drysse et strejf af paprika i - perfekt til røræg.
  • Purløg: For at opnå en ren, klassisk og velsmagende ret kan du toppe dine æg med purløg - det er en sikker crowdpleaser.
  • Chilliflager/chilipulver: Hvis du føler dig en smule mere eventyrlysten, kan du tilføje ekstra varme til dine æggeretter med en smule chilikrydderi, ligesom du kender det fra vores mexicansk-inspirerede retter.

Æg: Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tid tager det at koge et æg?

Hvis du lægger ægget i forkogt vand, tager det kun 5-6 minutter, før du kan nødet et blødkogt æg. Hvis du er mere til hårdkogte æg eller for eksempel skal bruge æg til lækre salatopskrifter, bør du regne med at skulle bruge cirka dobbelt så lang tid for at opnå den perfekte tilberedning.

Hvor meget protein er der i et enkelt æg?

Æg er en god proteinkilde i et sundt, afbalanceret måltid, idet et enkelt æg indeholder ca. 7 g protein.

Er æg et mejeriprodukt?

Nej, æg er ikke et mejeriprodukt. Æg er et biprodukt fra dyr, men da de ikke indeholder mælk fra et dyr, kan de ikke betragtes som et mejeriprodukt.

Må vegetarer spise æg?

Hvis du er vegetar, kan du sagtens spise æg. Følger du dog en vegansk kost, er æg ikke en mulighed, da det er et animalsk biprodukt.

Hvordan opbevarer man æg?

Det er en god idé at opbevare æggene i æggebakken, da der her er lavest sandsynlighed for, at de optager stærke smage og aromaer fra andre nærliggende fødevarer. Ved at opbevare æggene i æggebakken er det også lettere at holde æggeblommen centreret. Samtidig er det nemmere for dig at holde øje med holdbarhedsdatoen. Æg skal helst også opbevares ved en temperatur under 20ºC, hvilket for de fleste køkkener betyder, at de skal opbevares inde i køleskabet. Undgå at opbevare æggene i køleskabsdøren, da temperaturen nemt kan risikere at svinge på netop denne placering i køleskabet. Hvis du har overskydende rester af æggeblommer eller æggehvider, kan du opbevare dem i en dag eller to i en lufttæt beholder inde i køleskabet. Hårdkogte æg kan holde sig på denne måde i en uge, mens tilberedte retter med æg kan holde sig i op til fire dage. Overraskende nok kan du også fryse æg ned. Pisk æggene hele og forsigtigt, og opbevar dem i fryseren i en lufttæt beholder i op til en måned.

Glæd dig hver dag!

+4

Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Spar op til 1199 kr.