Tjek vores bedste vegetariske opskrifter
De bedste opskrifter og måltidsidéer med rødbeder
Leder du efter inspiration til at forny din middagsmenu? Se vores forskellige opskrifter med rødbeder, og kom i gang med at lave lækre måltider på ingen tid.
Rødbede opskrifter fra HelloFresh
Vegetariske opskrifter med rødbede
Opskrifter med rødbedesalat
Flere Opskrifter med rødbedesalat
Opskrifter med rødbederelish
Rødbeder: Tips og tricks

Rødbeder er kendt for deres slående farve og er samtidig en udsøgt grøntsag, som du kan bruge på mange forskellige måder i madlavningen. Rødbeder er desuden fyldt med gode næringsstoffer, vitaminer, mineraler og fibre.
Det er langt fra alle, der er klar over, at det rent faktisk er muligt at nyde rødbeder rå. De fleste opskrifter med rødbeder involverer nemlig kogning, bagning, dampning, stegning eller grillning. Bagning er også en god metode, hvis du så vidt muligt ønsker at bevare den bedste smag rødbede.
Med HelloFresh kan du finde en lang række spændende opskrifter, der giver dig rigeligt inspiration til, hvordan du kan tilberede rødbeder. Når du gør rødbederne klar til at blive tilberedt, bør du lade mindst 1 cm af stilken blive på og samtidig lade vær med at fjerne rødderne, indtil rødbederne er færdigtilberedt.
Hvis du ønsker at tilberede rødbeder på en ny og lækker måde, kan du tilføje urter og krydderier til dine opskrifter, fx allehånde, laurbærblade, nelliker, purløg, dild, hvidløg, sennepsfrø eller timian. De vil give endnu mere liv til rødbedesmagen og gøre den ekstra smagfuld.

Hvis dine friske rødbeder også har lidt grønne blade på sig, kan du med fordel genopfriske disse ved at lægge dem i blød i en skål vand og stille det hele på køl inde i køleskabet. En anden mulighed er at hakke rødbedebladene af for at derefter opbevare dem i grøntsagsskuffen inde i køleskabet i to til fire uger.
Hvis du leder efter en god måde at bruge rødbedeblade i din madlavning, kan en god idé være at dampe dem en lille smule for at bevare deres næringsværdi. Smagen minder også en del om spinat. Før du damper rødbedebladene, bør du nænsomt skylle dem, så bladene forbliver hele og intakte. Et generelt godt råd er, at du som udgangspunkt bør være påpasselig, når du skyller hele grøntsager inden tilberedning. Når skrællen på grøntsagerne forbliver intakte, er det nemmere at bevare den oprindelige næringsværdi.

På grund af sin markante mørkerøde farve og saft kan rødbeder nemt komme til at efterlade midlertidig affarvning på huden, når du arbejder med grøntsagen. Oftest kan du let fjerne dette igen ved at gnide med en smule citronsaft. Hvis du ønsker at undgå, at rødbederne efterlader farverige pletter, kan du med fordel indpakke roden af rødbeden med folie, når du håndterer den eller pakke den helt ind, når du opbevarer den.
Hvis dit skærebræt er blevet farvet af saften fra rødbederne, kan du prøve med lidt citronsaft og en ren svamp. Når du koger rødbederne, kan du også prøve at tilsætte en teske eddike, da det kan hjælpe med at reducere lugten fra rødbederne og samtidig bevare den friske rødlige farve. Da rødbeder har et naturligt indhold af natrium, er det ikke nødvendigt at tilsætte salt, når du koger dem.
Rødbeder: Ofte stillede spørgsmål
Hvordan opbevarer du rå rødbeder?
Hvordan opbevarer du kogte rødbeder?
Kan du fryse rødbeder?
Det internationale køkken
Glæd dig hver dag!



Opskrifter du vil elske!
Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge