Se vores bedste opskrifter på vegetarisk aftensmad

Bedste gulerodsopskrifter og måltidsidéer

Den gamle rodfrugt, guleroden, bruges i opskrifter og køkkener over hele verden. Den giver dit måltid både smag, tekstur, farve og en række værdifulde ernæringsmæssige fordele. Udforsk de bedste opskrifter med gulerødder, som HelloFresh tilbyder.

Den bedste måde at tilberede gulerødder på

Gulerodsretter fra hele verden

Vi forbinder normalt gulerødder med deres levende orange farve, men der findes også gule, hvide, røde, lilla og sorte sorter. Den oprindelige vilde sort stammer fra det sydvestlige Asien og Europa, og nutidens dyrkede sorter kan vokse op til en meter i højden og blomstrer om sommeren.
Rundt om i verden fejrer man denne grøntsag i kulturer gennem regional køkkenkunst. I Tyskland serveres de som tilbehør til øl, og i Frankrig tilberedes de med glace og serveres ved siden af kødretter. Fordi gulerødder naturligt søde, bruges de også til at lave desserter. I Indien kombineres de for eksempel med mælk og safran for at lave en gelé. I Kroatien bages de sammen med valnødder, mel, sukker og krydderier for at lave kage, der minder meget om den klassiske vestlige version med frosting.

Guleroden er en virkelig alsidig ingrediens, der fortjener en plads i ethvert køkken

Gulerodsopskrifter er kun begrænset af din fantasi. Der er mange fantastiske muligheder, når det kommer til at bruge denne grøntsag, så her er nogle af de bedste måder at bruge dine gulerødder på:
  • Som sprøde crudités med din foretrukne hummus-dip til en sund snack på farten
  • Lav en livlig suppe med gulerødder, grøntsagsbouillon, løg og friske koriander
  • Sylt dem med kål for at lave en lækker og ekstremt nærende sauerkraut, eller prøv kræfter med kimchi
  • Tilsæt revet gulerod til friske salater for en lækker knasende tekstur og sød smag
  • Mosede gulerødder er et velsmagende og nærende valg som den første mad til spædbørn.

Gulerødder: Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevares gulerødder?

Den livlige grøntsag kan holde sig i køleskabet i flere uger, hvis den opbevares korrekt. Til en lille portion kan du blot trimme de grønne ender af og opbevare dem i en beholder med koldt vand for at holde dem sprøde i op til fem dage. Til større mængder skal du tørre skrællen og lægge gulerødderne på køkkenpapir i den koldeste del af køleskabet. Gulerødder bliver slappe, når de udsættes for luft, så det er bedst at bruge dem hurtigt. Hold dem væk fra æbler, kartofler og pærer, da disse frigiver ethylengas, som kan give en bitter smag.

Hvordan dyrker man gulerødder?

Gulerødder er faktisk meget nemme at dyrke, og du kan bare plukke en håndfuld, lige inden du planlægger at tilberede dem. Prøv at dyrke gulerødder i containere, hvis du ikke har en have. Intet slår smagen af en friskhøstet gulerod, og det bedste ved det hele er, at de er økologiske, hvis du dyrker dem uden sprøjtemidler.

Kan man fryse gulerødder?

Ja – gulerødder kan fryses. Frosne stykker - som bevarer deres høje indhold af vitamin A - er praktiske at tilføje håndfulde af til sunde gryderetter, supper, stir-fries og stuvninger. Hvis du vil fryse dine egne, skal du vælge de friskeste, du kan finde. Det mest effektive er at blanchere gulerødderne, inden du skærer dem ud og opbevarer dem i fryseposer.

Glæd dig hver dag!

+4

Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Spar op til 1199 kr.