Se vores bedste opskrifter på vegetarisk aftensmad

De bedste opskrifter og måltidsidéer med løg

Leder du efter inspiration til at forny din middagsmenu? Få gode idéer med vores løgopskrifter, og kom i gang med at lave lækre måltider på ingen tid.

Løg: Tips og tricks

Løg som tilbehør eller midtpunkt i måltidet

Løg er en grundingrediens i mange af verdens forskellige køkkener og tilbyder en lækker variation af tekstur og smag - uanset om du rister dem langsomt for at opnå en fyldig, karamelliseret smag eller bruger dem for deres syrlige friskhed i wokretter og salater.
De fleste løgsorter passer godt sammen med andre medlemmer af løg-slægten, især hvidløg og porrer. Langsomt tilberedt med smør, olie eller hvidvin - eller alle tre på en og samme gang - er løg grundlaget for mange af de omhyggeligt tilberedte klassikere på komfuret såsom risotto eller langtidskogte gryderetter.
En af de ultimative opskrifter med løg, der ikke kræver meget anstrengelse, kan du lave ved at riste hele, upillede løg på en bageplade. Det søde, dejligt klistrede indre kan du let skille fra skrællen og servere som en del af en traditionel steg - eller blot som en lækker snack på frisk ristet brød med creme fraiche, smuldret blåskimmelost, et stænk balsamicoeddike eller friske tomater og rucola.

Tips til at hakke løg

Mange mennesker er følsomme over for løg, fordi de er berygtede for deres evne til at irritere øjnene. Dette skyldes væsker, der er lagret i løgets celler, og som frigives som bittesmå dråber. Hvis du ikke ejer et par specielle beskyttelsesbriller, er der en række alternative løsninger, du kan prøve.
Ved at skære løg under rindende vand reduceres saftens aerosoleffekt, og ved at lade bunden forblive intakt undgår du den stærkeste koncentration af de tårefremkaldende indholdsstoffer. Du kan endda prøve at sætte emhætten til og åbne vinduet, hvilket øger luftgennemstrømningen i køkkenet og holder de irriterende indholdsstoffer i løget væk fra dine øjne. Hvis dine øjne bliver meget generet af at hakke løg, kan det være en god idé at overveje en ekstra gang, hvilken type løg du vælger. Her kan det måske være en hjælp for dig at erstatte de stærkere gule eller brune typer løg med den typisk mindre gennemtrængende røde variant.

Løg: Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man løg?

Løg opbevares bedst på et køligt og tørt sted, hvor luften kan cirkulere omkring dem - det er ideelt at hænge dem op i et mørkt skab eller spisekammer. Du bør også være opmærksom på, at løg kan påvirke andre rå fødevarer, så opbevar dem adskilt fra eksempelvis kartofler og andre rodfrugter. Røde og gule løgsorter holder sig typisk i op til fire uger i skabet eller spisekammeret, og det samme gælder for skalotteløg.

Hvordan opbevarer man løg i køleskabet?

Løg tørrer hurtigt ud i et køleskab, så læg dem gerne i klart plastfolie eller en lufttæt beholder.

Hvordan opbevarer man forårsløg?

Forårsløg eller salatløg er hurtigere voksende sorter, som mange vælger på grund af det tyndere, hvidere løg og, i forårsløgets tilfælde, også de spiselige grønne toppe. Du kan opbevare forårsløg og salatløg sammen med dine andre salater og grøntsager i salatskuffen eller i grøntsagsskuffen. Du bør desuden bruge dem inden for en uge.

Kan man fryse løg ned?

Ja, men det er bedst at skære løgene op, før du fryser dem. Hakkede løg fryses rimeligt godt og kan bevare deres smag i hele tre til seks måneder.

Glæd dig hver dag!

+4

Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Spar op til 1199 kr.