Tjek vores bedste vegetariske opskrifter
De bedste opskrifter og måltidsidéer med løg
Leder du efter inspiration til at forny din middagsmenu? Få gode idéer med vores løgopskrifter, og kom i gang med at lave lækre måltider på ingen tid.
Vegetariske opskrifter med løg
Nemme opskrifter med løg
Flere Nemme opskrifter med løg
Opskrifter med karamelliseret løg
Flere Opskrifter med karamelliseret løg
Opskrifter med syltede løg
Opskrifter med bløde løg
Opskrifter med forårsløg
Flere Opskrifter med forårsløg
Opskrifter med rødløg
Flere Opskrifter med rødløg
Opskrifter med løgringe
Løg: Tips og tricks

Løg er en grundingrediens i mange af verdens forskellige køkkener og tilbyder en lækker variation af tekstur og smag - uanset om du rister dem langsomt for at opnå en fyldig, karamelliseret smag eller bruger dem for deres syrlige friskhed i wokretter og salater.
De fleste løgsorter passer godt sammen med andre medlemmer af løg-slægten, især hvidløg og porrer. Langsomt tilberedt med smør, olie eller hvidvin - eller alle tre på en og samme gang - er løg grundlaget for mange af de omhyggeligt tilberedte klassikere på komfuret såsom risotto eller langtidskogte gryderetter.
En af de ultimative opskrifter med løg, der ikke kræver meget anstrengelse, kan du lave ved at riste hele, upillede løg på en bageplade. Det søde, dejligt klistrede indre kan du let skille fra skrællen og servere som en del af en traditionel steg - eller blot som en lækker snack på frisk ristet brød med creme fraiche, smuldret blåskimmelost, et stænk balsamicoeddike eller friske tomater og rucola.

Mange mennesker er følsomme over for løg, fordi de er berygtede for deres evne til at irritere øjnene. Dette skyldes væsker, der er lagret i løgets celler, og som frigives som bittesmå dråber. Hvis du ikke ejer et par specielle beskyttelsesbriller, er der en række alternative løsninger, du kan prøve.
Ved at skære løg under rindende vand reduceres saftens aerosoleffekt, og ved at lade bunden forblive intakt undgår du den stærkeste koncentration af de tårefremkaldende indholdsstoffer. Du kan endda prøve at sætte emhætten til og åbne vinduet, hvilket øger luftgennemstrømningen i køkkenet og holder de irriterende indholdsstoffer i løget væk fra dine øjne. Hvis dine øjne bliver meget generet af at hakke løg, kan det være en god idé at overveje en ekstra gang, hvilken type løg du vælger. Her kan det måske være en hjælp for dig at erstatte de stærkere gule eller brune typer løg med den typisk mindre gennemtrængende røde variant.
Løg: Ofte stillede spørgsmål
Hvordan opbevarer man løg?
Hvordan opbevarer man løg i køleskabet?
Hvordan opbevarer man forårsløg?
Kan man fryse løg ned?
Det internationale køkken
Glæd dig hver dag!



Opskrifter du vil elske!
Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge