Se vores bedste opskrifter på vegetarisk aftensmad

De bedste opskrifter og måltidsidéer med avocado

Rig og cremet i teksturen men mild i smagen, avocado er en fantastisk og alsidig ingrediens, som du kan bruge i alt fra smoothies og salater til guacamole. Opdag de lækreste opskrifter med avocado, som vi kan tilbyde.

Alt om avocado

Fordelene ved avocado

En halv avocado er en nem måde at booste dit indtag af frugt og grønt. Alle udgaver af avocado har mere opløselige fibre end så mange andre frugter og indeholder en række nyttige mineraler såsom jern, magnesium og kalium. Desuden er avocadoer en god kilde til A-vitamin og B-vitaminet folat/folsyre.
Bananer har et ry som den foretrukne kilde til kalium, men rent faktisk har avocadoer et højere indhold af dette vigtige næringsstof. 100 g avocado indeholder 485 mg kalium, hvor den samme mængde banan indeholder 358 mg.
Avocado kan også være med til at gøre andre fødevarer endnu sundere. Det skyldes, at nogle næringsstoffer har brug for at blive mixet sammen med fedt for at kunne gavne kroppen. Ved at spise avocado sammen med andre frugter og grøntsager betyder det dermed, at bestemte vitaminer og antioxidanter har større sandsynlighed for at blive optaget i kroppen.

Avocado: Tips, tricks og smarte hacks

Det kan være vanskeligt at fjerne stenen fra avocadoen, især hvis avocadoen ikke er helt moden. Mange kokke anbefaler, at man stikker en kniv ind i stenen og vrider den ud. Dog bør du kun gøre det med en meget skarp kniv. Den sikreste metode er at klemme de halve avocadoer let, indtil kernen glider ud af sig selv. Hvis denne metode ikke lykkes for dig, kan du prøve med en proptrækker. Drej den spidse ende ind i stenen, indtil proptrækkeren har ordentligt fat, og vrik den så, indtil stenen løsner sig.
Du bør ikke fryse hele avocadoer, men det kan selve frugtkødet godt. Før du lægger den i fryseren, skal du fjerne stenen og mose det lysegrønne kød let. Put det herefter i en lufttom plastpose, og bland det med et skvæt citronsaft.

Avocado: Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange kalorier indeholder en avocado?

Avocado er en fremragende kilde til sunde fedtstoffer, hvilket dog også gør, at de har et højt kalorieindhold. En gennemsnitlig avocado har omkring 320 kalorier, men det er klart overskygget af det imponerende indhold af enkeltumættet fedt på hele 20 g.

Hvordan gør man en avocado moden?

Avocadoer nydes bedst, når de er perfekt modne. For at opnå dette anbefaler vores egne kulinariske eksperter, at du lader dem ligge i op til en uge ved rumtemperatur. Prøv at tryk forsigtigt på avocadoerne en gang imellem for at tjekke modenheden. Når avocadoen er moden, bør den føles en smule blød, når du trykker forsigtigt på den.

Hvordan ved man, om en avocado er moden?

Hvis knoppen i toppen af avocadoen løsner sig meget let, er det et godt tegn på, at avocadoen er moden. Du kan dobbelttjekke dette ved at undersøge den lille fordybning, der er tilbage, efter du har fjernet knoppen. Er frugtkødet nedenunder grønt, er avocadoen klar til, at du kan spise den.

Hvordan holder man avocado fra at blive brunt?

Så snart du har halveret dem, bliver avocadoer ganske hurtigt brune og mindre indbydende for både øjne og mund. Prøv at presse lidt citronsaft på frugtkødet for at forsinke denne proces - det samme trick virker også til guacamole.

Hvordan opbevarer man avocado?

En god hovedregel er at opbevare avocadoer ved rumtemperatur, såsom i frugtskålen. Hvis du gerne vil have, at dine avocadoer modner, bør du undlade at opbevare dem i køleskabet. Det er kun modne avocadoer, som drager fordel af at komme i køleskabet, da det hjælper med at bremse modningsprocessen.

Glæd dig hver dag!

+4

Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Spar op til 1199 kr.