Se vores bedste opskrifter på vegetarisk aftensmad

Bedste svampeopskrifter og måltidsidéer

Din hverdagsmenu behøver ikke være kedelig. Udforsk vores lækre udvalg af svampeopskrifter, og kom hurtigt i gang med madlavningen!

Hvorfor er svampe så gode?

Hvis du ønsker at tilføje lidt ekstra smag til din tallerken, er svampe det helt rigtige valg.

Faktisk bruges svampe ikke kun i madlavning, men også i medicin. Der er mange forskellige typer svampe at vælge imellem, herunder champignon, portobello og østershat samt mere unikke svampe som shiitake og enoki.
Svampe er alsidige og kan endda bruges som køderstatning i veganske retter. Svampe kan tilberedes på mange måder, men den mest populære måde er at stege dem på panden med olie eller smør og krydderier. Du kan bruge svampe til at tilføje smag og umami til retter som pasta, risotto, tacos eller endda toast!
Uanset om du er vegetar, veganer eller bare elsker smagen, kan du trygt regne med, at vores svampeopskrifter vil gøre dine smagsløg glade.

Champignoner: Ofte stillede spørgsmål

Er svampe gode for dig?

Det korte svar er ja. Svampe er kaloriefattige og fyldt med D-vitamin og andre næringsstoffer, der hjælper dig med at holde din krop sund og ernæret.

Hvor lang tid kan svampe holde sig?

Holdbarheden på forskellige svampe varierer meget. Du bør holde øje med udløbsdatoen på dine svampe, når du køber dem. For det meste kan de holde sig i 5-10 dage, hvis de opbevares korrekt i køleskabet.

Kan man spise rå svampe?

Der er meget debat om, hvorvidt man kan spise svampe rå. Visse former for svampe kan godt spises rå, mens det med andre kan være bedst at tilberede dem først. Hvis du er i tvivl, så tjek emballagen i dit lokale supermarked eller spørg en professionel. Med en HelloFresh-levering får du et fuldt trin-for-trin opskriftskort, så du ved præcis, hvad du skal gøre med dine svampe.

Er en svamp en grøntsag?

Svampe får deres navn på grund af den måde, de dyrkes på. Dog bliver de ofte betragtet som grøntsager på grund af deres ernæringsmæssige indhold.

Glæd dig hver dag!

+4

Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!
Opskrifter du vil elske!

Opskrifter du vil elske!

Få lækre og lette opskrifter og alle dine friske ingredienser leveret til dit dørtrin hver uge

Spar op til 1299 kr.