HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHjemmelavet Burger
topBanner
Hjemmelavet burger

Hjemmelavet burger

med ovnbagt aubergine og sprøde fritter

Den skønne burger, som indeholder bøffer med oregano og ovnbagt aubergine er et spændende alternativ til den klassiske burger. En lækker cremet hvidløgyoghurt er perfekt tilbehør, som vi både bruger til at smøre bollerne og som dip til de lækre, sprøde, hjemmelavede fritter!

Tags:Børnevenlig
Allergener:mælkglutenæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Kartofler

½ stk

Aubergine

2 g

Panamad

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

1 stk

Tomat

½ pose

Oregano

250 g

Hakket oksekød

15 g

Panko

(Indeholdergluten)

2 stk

Briocheboller

(Indeholdermælk, gluten, ægKan indeholdesesam, soja, nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg* (trin 3)

(Indeholderæg)

½ tsk

Salt* (trin 3)

1 spsk

Hvedemel* (trin 3)

(Indeholdergluten)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3111 kJ
Kalorier (kcal)744 kcal
Fedt25 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat86 g
Sukker15 g
Protein43 g
Salt4 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær aubergine [1/2 stk, 2P] i 1 cm skiver på langs. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel aubergine og fritter i hver sin side på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Panamad [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Bland halvdelen af hvidløg med yoghurt og et nip salt* og peber* i en lille skål, og stil til side. Skær tomat i tynde skiver. Hak oregano [1/2 pose, 2P] fint.

3

Bland hakket oksekød, æg* [1 stk I 2 stk], panko [1/2 pose, 2P], hvedemel [1 spsk I 2 spsk], oregano (gem lidt til anretning), salt* [1/2 tsk I 1 tsk] og resterende hvidløg i en stor skål.

4

Form fars til bøffer (1 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bøffer i 4-5 på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Del boller på midten, og varm i ovnen i 3-4 min.

6

Smør boller med halvdelen af hvidløgsyoghurt. Fyld med bøffer, aubergine, tomat og resterende oregano. Server med fritter og resterende hvidløgsyoghurt.