topBanner
Aubergine Parmigiana

Aubergine Parmigiana

med rucola & pæresalat

Lav denne helt fantastiske italienske gratin med velsmagende tomatsauce og ovnbagte aubergineskiver. Gratiner med smeltende mozzarella og top med sprød pangrattato. Melanzane alla parmagiana er en mættende lille festret, der er let at lave, og er et perfekt vegetarisk alternativ. Serveres med frisk og pebret salat og syndigt godt hvidløgsbrød.

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælkglutensulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid40 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Aubergine

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

1 stk

Pære

3 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødløg

½ stk

Stenovnsbagt baguette

(Indeholdergluten)

1 pose

Timian

½ pose

Rucola

½ pakke

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

200 g

Tomatpassata

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt*

½ dl

Vand*

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1682 kJ
Kalorier (kcal)402 kcal
Fedt7 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat61 g
Sukker19 g
Protein17 g
Salt4 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Skær aubergine i tynde skiver.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt*. Vend sammen.

Bag i ovnen i 10 min.

2

Hak rødløg fint.

Hak hvidløg fint.

Hak timian fint.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Steg rødløg i 3-4 min.

Tilsæt timian, salt* og 1/2 hvidløg. Steg i 1 min.

Tilsæt tomatpassata og vand*. Lad simre i 2 min.

3

Bland panko med en smule olivenolie* i en lille skål.

Krydr med salt* og peber*.

4

Fordel lagvis bagt aubergine og tomatsauce i et ildfast fad. Afslut med et lag tomatsauce.

Top med revet mozzarella og pankoblanding.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gylden og sprød.

Bland en stor klat smør* med resterende hvidløg i en lille skål.

5

Skær brød [1/2 stk, 2 pers.] over på langs.

Smør med hvidløgssmør.

Læg på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gylden og sprød.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Bland balsamico [1/2 pakke, 2 pers.] og en smule olivenolie* i en skål.

Vend pære og rucola [½ pose, 2 pers.] i skålen. Krydr med salt* og peber*.

6

Anret Parmigiana på tallerkener.

Server med pæresalat og hvidløgsbrød.