
Hvad med vegetarisk aftensmad i aften? Ratatouille med pasta er en virkelig lækker ret at forgylde din hverdag med. Stegte grøntsager, hvor lækre smagsnuancer er blevet lokket frem, forener sig pænt med en smagsrig tomatsauce og mættende tagliatelle. Frisk basilikum giver retten farve og friskhed, og revet ost giver både salthed og umami, hvilket yderligere øger smagsintensiteten. Mums!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Tomat
½ stk
Aubergine
1 stk
Rød peberfrugt
1 pose
Basilikum
300 g
Tomatsauce
20 g
Finrevet ost
8 g
Grøntsagsbouillon
250 g
Tagliatelle
(Indeholder: Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Æg, Sennep)
¼ tsk
Salt

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær løg i tynde skiver. Skær aubergine [½ stk, 2 pers.], tomat og peberfrugt i 1 cm tern. Hak hvidløg fint. Hak basilikum groft.

Kog pasta i 4-5 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1 dl, 2 pers. | 2 dl, 4 pers.]. Si vand* fra. Hæld pasta tilbage i gryden. Vend med en smule olivenolie*.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor gryde ved middelhøj varme. Steg løg, aubergine med et nip salt* i 3-4 min. Tilsæt peberfrugt og tomat. Steg i 3-4 min. Tilsæt hvidløg. Steg i 1 min.

Tilsæt tomatsauce, grøntsagsbouillon, pastavand, basilikum (gem lidt til anretning) og salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.].

Tilsæt pasta. Vend med tomatsauce og grøntsager.

Anret pasta i dybe tallerkener. Top med revet ost og resterende basilikum.