topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Misobagt aubergine

Misobagt aubergine

med citrongræsris og frisk ingefærsalat

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi nemlig fantastisk misobagt aubergine med sojasauce, sød chilisauce og ketchup. Vi serverer vores aubergine med aromatisk citrongræsris, en frisk ingefærsalat med lime, kål og forårsløg. Retten toppes med asiatisk mayonnaise og koriander og peanuts.

Tags:
Plantebaseret
Vegetarisk
Mælkefri
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Aubergine

150 g

Langkornede hvide ris

30 g

Misopasta

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

40 g

Sød chilisauce

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Forårsløg

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 stk

Ingefær

1 stk

Citrongræs

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

3 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Ketchup (step 4)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Sukker (trin 3)

1 dl

Vand (trin 4)

¼ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2904 kJ
Kalorier (kcal)694 kcal
Fedt28.4 g
Mættet fedt3.3 g
Kulhydrat92.6 g
Sukker20.4 g
Protein14 g
Salt6.9 g

Redskaber

Rivejern
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Bag aubergine
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Halver aubergine, og skær 1 cm dybe ridser på kryds og tværs.

Placer med bunden nedad i et ildfast fad med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
 
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil mør.

Lav citrongræsris
2

Bank citrongræs med en kagerulle. 

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Steg citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 5 1/2 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt ingefær
3

Imens, riv ingefær (uskrællet) fint.

Halver lime [½ stk, 2P].

Bland ingefær [1/2 tsk | 1 tsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Tilsæt misoblanding
4

Bland sojasauce, misopasta, sød chilisauce og ketchup [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

Top aubergine med misoblanding, når den er 15 min tilbage i ovnen. Hæld vand [1 dl | 2 dl] i bunden af ​​fadet.

Bag i resterende tid, eller indtil mør og karamelliseret.

Lav ingefærsalat
5

Hak koriander og peanuts groft.

Snit forårsløg fint.

Vend spidskål, olivenolie [1/4 tsk | 1/2 spsk] og forårsløg i skålen med ingefær lige inden servering.

Server
6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.

Anret ris, aubergine og ingefærsalat på tallerkener, top aubergine med sauce fra fadet.

Drys med koriander og peanuts, og server med asiatisk mayonnaise.