topBanner
Ostegratineret aubergine

Ostegratineret aubergine

med bulgur, karamelliserede rødløg & myntesalat

I aften byder vi på et fyrværkeri af farver og smage. Vi gratinerer aubergine med vores færdige Saha-Ras krydderiblanding og med græsk salatost. Skønt tilbehør er persille-citron bulgur, en fantastisk myntesalat med agurk og gulerod og karamelliserede rødløg. Vi topper lækkerierne med yoghurt, mynte, mandler og citronbåde!

Tags:Vegetarisk
Allergener:sulfittersellerinødderglutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

225 g

Aubergine

4 g

Saha-Ras

1 stk

Rødløg

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

1 pose

Mynte

½ pose

Bredbladet persille

½ stk

Citron

20 g

Mandler

(Indeholdernødder)

170 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt* (trin 4)

½ tsk

Sukker* (trin 3)

8 dl

Vand* (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2668 kJ
Kalorier (kcal)638 kcal
Fedt23 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat72 g
Sukker15 g
Protein26 g
Salt3 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Del aubergine på langs, og skær 1 cm dybe ridser på kryds og tværs. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med halvdelen af Saha-Ras og et stort nip salt* og peber*. Placer aubergine på en bageplade med bagepapir. Bag øverst i ovnen i 22-25 min, eller indtil mør og gylden.

2

Bring vand* [8 dl | 16 dl] i kog i en gryde. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Hak agurk groft. Hak mynte fint. Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Hak persille [1/2 pose, 2P] groft. Skær citron [1/2 stk, 2P] i både. Hak mandler groft.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, sukker* [1/2 tsk | 1 tsk] og vand* [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt. Steg videre i 3-4 min, eller indtil karamelliseret. Bland agurk, gulerod, mynte (gem lidt til anretning), et stort skvæt citronsaft og en smule olivenolie* i en skål. Rør godt rundt, og smag til med salt* og peber*.

4

Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon og resterende Saha-Ras til gryden med kogende vand*, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden. Tilsæt persille, og rør rundt. Tilsæt en smule olivenolie*, og krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*.

5

Tag bagepladen med aubergine ud af ovnen, og skru op for varmen til 240°C/220°C varmluft. Top aubergine med smuldret græsk salatost, og bag øverst i ovnen i 4-5 min, eller indtil osten er gylden.

6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med aubergine, myntesalat og rødløg. Dryp med en klat yoghurt. Drys med med mandler og resterende mynte. Server med citronbåde.