Skip to main content
Sprød aubergine-'katsu'

Sprød aubergine-'katsu'

med kokosris og spicy kålsalat

4.0
(30)

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Her byder vi på masser af skønne ingredienser, der tilberedes på nye, spændende måder. Vi panerer aubergine, steger den, og topper den derefter med en fantastisk katsu-sauce med karry, sojasauce og sød chilisauce. Vi serverer vores aubergine-'katsu' med kokosris, en spicy kålsalat med lime, chili, peanuts og forårsløg og cremet asiatisk mayonnaise.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Hvede
Sesam
Soja
Jordnødder

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Aubergine

75 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

150 g

Langkornede hvide ris

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

4 g

Curry-On

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)

150 g

Spidskål, skåret

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Gluten, Hvede, Sesam, Soja)

1 stk

Forårsløg

½ stk

Citrusfrugt

½ g

Chiliflager

1 pakke

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Nøtter, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Hvedemel (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Hvedemel (trin 5)

1.5 dl

Vand (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)4485 kJ
Kalorier (kcal)1072 kcal
Fedt50.7 g
Mættet fedt10.1 g
Kulhydrat129.2 g
Sukker19.4 g
Kostfibre11.9 g
Protein21.6 g
Salt6.5 g
Potassium225 mg
Calcium11.3 mg
Iron0.6 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kokosris
1

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits kokosmel i 30 sek.

Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Paner aubergine
2

Skær aubergine i 1 cm skiver.

Pisk hvedemel [3 spsk | 6 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og vand [1/2 dl | 1 dl] sammen til en dej i en dyb tallerken.

Bland panko, sesamfrø og et nip salt i en anden dyb tallerken.

Vend aubergine i dej og derefter i pankoblanding. Overfør til en tallerken.

Steg aubergine
3

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg aubergine ad omgange i 4-5 min på hver side, eller indtil gylden og gennemtilberedt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Krydr med salt.

Lav kålsalat
4

Imens, snit forårsløg fint.

Halver lime [½ stk, 2P].

Bland limesaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], chiliflager [1/2 pakke, 2P], spidskål, peanuts og forårsløg i en stor skål.

Lav katsu-sauce
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg Curry-On og hvedemel [1/2 spsk | 1 tsk] i 1 min.

Tilsæt sojasauce, sød chilisauce og vand [1,5 dl | 3 dl], pisk sammen, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Tag panden af varmen.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
6

Anret ris, aubergine og kålsalat på tallerkener.

Top aubergine med katsu-sauce.

Server med asiatisk mayonnaise.