
Tag en tur til det barske, cypriotiske landskab, og smag den milde halloumi, der er fyldt med protein. Spejl dine smagsløg i Middelhavets couscous og se, når dine tænder begynder at løbe i vand i realtid. Serveres med bagte grøntsager og cremet dilddressing.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Gulerod
2 stk
Rødbede
1 stk
Løg
2 stk
Tomat
200 g
Halloumi
20 g
Hasselnødder
(Indeholder: Nøtter)
1 pose
Dild
½ stk
Citrusfrugt
4 g
Bouillon
100 g
Couscous
(Indeholder: Gluten, Hvede)
75 g
Fraiche
3 dl
Vand

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skræl rødbede. Skær gulerod (uskrællet) og rødbede i 2 cm tern. Skær rødløg og tomat i 2 cm tykke både. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir, og dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*, og vend det hele sammen. Bag i 20-25 min.

Skær halloumi i 1 cm tern. Hak hasselnødder groft. Hak dild groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Læg halloumi i en skål med koldt vand, og stil til side. TIPS: Ved at lægge hallouimien i koldt vandt mildnes den salte smag.

Bring vand* og grøntsagsbouillon i kog i en kasserolle. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*. Tag kasserollen af varmen, og lad couscousen hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Opvarm en stor stegepande ved middelhøj varme. Rist hasselnødder i 2-3 min, og stil til side. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Dup halloumi tør med køkkenrulle, og steg i 2-3 min på hver side.

Bland couscous, bagte grøntsager og en smule citronsaft. Smag til med salt* og peber*. Bland fraiche og dild (gem lidt til anretning) i en skål.

Anret couscous i dybe tallerkener. Top med halloumi, dilddressing, hasselnødder og resterende dild. Server med citronbåde.