Skip to main content
Couscous

Couscous

med halloumi, rødbeder & dilddressing

4.5
(14)

Tag en tur til det barske, cypriotiske landskab, og smag den milde halloumi, der er fyldt med protein. Spejl dine smagsløg i Middelhavets couscous og se, når dine tænder begynder at løbe i vand i realtid. Serveres med bagte grøntsager og cremet dilddressing.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Nøtter
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

2 stk

Rødbede

1 stk

Løg

2 stk

Tomat

200 g

Halloumi

20 g

Hasselnødder

(Indeholder: Nøtter)

1 pose

Dild

½ stk

Citrusfrugt

4 g

Bouillon

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 g

Fraiche

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand

Næringsindhold

Kalorier (kcal)597.8 kcal
Energi (kJ)2501.1 kJ
Fedt31.5 g
Mættet fedt16.1 g
Kulhydrat40.2 g
Sukker3.5 g
Kostfibre3.5 g
Protein31 g
Salt3.6 g

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skræl rødbede. Skær gulerod (uskrællet) og rødbede i 2 cm tern. Skær rødløg og tomat i 2 cm tykke både. Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir, og dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*, og vend det hele sammen. Bag i 20-25 min. 

Forbered råvarer
2

Skær halloumi i 1 cm tern. Hak hasselnødder groft. Hak dild groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Læg halloumi i en skål med koldt vand, og stil til side. TIPS: Ved at lægge hallouimien i koldt vandt mildnes den salte smag.

Kog couscous
3

Bring vand* og grøntsagsbouillon i kog i en kasserolle. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*. Tag kasserollen af varmen, og lad couscousen hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Steg halloumi
4

Opvarm en stor stegepande ved middelhøj varme. Rist hasselnødder i 2-3 min, og stil til side. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Dup halloumi tør med køkkenrulle, og steg i 2-3 min på hver side.

Bland dilddressing
5

Bland couscous, bagte grøntsager og en smule citronsaft. Smag til med salt* og peber*. Bland fraiche og dild (gem lidt til anretning) i en skål.

Server
6

Anret couscous i dybe tallerkener. Top med halloumi, dilddressing, hasselnødder og resterende dild. Server med citronbåde.