Skip to main content
Varm halloumisalat
Varm halloumisalat

Varm halloumisalat

med sprøde kikærter og persilledressing

4.2
(256)

En spændende salat med masser af forskellige smager i perfekt harmoni. Kikærter bliver bagt sammen med tomat og peberfrugt. Bulgur får ekstra smag af bouillon. Stegt halloumi mætter og pynter.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Peberfrugt

4 g

Panamad

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten)

1 pakke

Kikærter

1 stk

Løg

2 stk

Tomat

4 g

Bouillon

200 g

Halloumi

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

1 pose

Bredbladet persille

½ pakke

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Sukker (trin 3)

4 dl

Vand (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)730 kcal
Energi (kJ)3054.3 kJ
Fedt32.7 g
Mættet fedt18.7 g
Kulhydrat55.6 g
Sukker14.7 g
Kostfibre18.5 g
Protein40.4 g
Salt4.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær peberfrugt og tomat i 3 cm store stykker. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel kikærter, peberfrugt og tomat på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Panamad. Krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min.

Kog bulgur
2

Bring vand* [4 dl I 8 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil 'al dente'. Hæld overskydende vand fra.

Steg rødløg
3

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt rødløg og et nip sukker* og salt*, og steg i 5 min.Overfør til en lille skål.

Steg halloumi
4

Skær halloumi i skiver (2-3 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg halloumi i 2-3 min på hver side.

Bland dressing
5

Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak persille fint. Bland hvidløg, persille og fraiche [1/2 pakke, 2P] med et nip salt* og peber* i en lille skål. Vend kikærter, peberfrugt, tomat og spinat i gryden med bulgur, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret kikærtesalat i dybe tallerkener. Top med halloumi, rødløg og dressing.