topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honningstegt halloumi

Honningstegt halloumi

med oreganokrydrede fritter og mild tzatziki

Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og halloumi stegt i honning og citron er lige så lækkert, som det lyder. Sammen med en frisk salat med ovnbagte tomater kan du samle alle smager og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

125 g

Cherrytomater

1 stk

Citron, økologisk

½ g

Oregano, tørret

200 g

Halloumi

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

12.5 g

Honning

60 g

Blandet salat

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)642 kcal
Energi (kJ)2687 kJ
Fedt29.38 g
Mættet fedt18.3 g
Kulhydrat58.57 g
Sukker16.6 g
Protein32.08 g
Salt2.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Riv citronskal, og skær citron i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P] og citronskal. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen 25-30 min, eller indtil gyldne.

Bag tomater
2

Halver cherrytomater. Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min. Pres eller hak hvidløg fint. Riv halvdelen af agurk, og pres så meget væske ud som muligt. Skær resten i skiver.

Forbered halloumi
3

Skær halloumi i skiver (2 pr. person).

Lav tzatziki og salat
4

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Bland yoghurt, hvidløg og revet agurk i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Bland agurkeskiver, ovnbagte cherrytomater, salat og et skvæt citronsaft i en skål. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten.

Steg halloumi
5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 5 min tilbage. Steg halloumi i 2 min på hver side. Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P] og et skvæt citronsaft, når der er 1 min tilbage, og vend indtil halloumi er dækket.

Server
6

Anret fritter, halloumi og salat på tallerkener. Server med tzatziki og citronbåde.