HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonningstegt Halloumi
topBanner
Honningstegt halloumi

Honningstegt halloumi

med oreganokrydrede fritter og mild tzatziki

Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og halloumi stegt i honning og citron er lige så lækkert, som det lyder. Sammen med en frisk salat med ovnbagte tomater kan du samle alle smager og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

125 g

Cherrytomater

1 stk

Citron, økologisk

½ g

Oregano

200 g

Halloumi

(Indeholdermælk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

12.5 g

Honning

60 g

Blandet salat

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2687.4041 kJ
Kalorier (kcal)642.305 kcal
Fedt29.5335 g
Mættet fedt18.4 g
Kulhydrat58.7273 g
Sukker16.8 g
Protein32.0793 g
Salt2.7 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Riv citronskal, og skær citron i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P] og citronskal. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen 25-30 min, eller indtil gyldne.

2

Halver cherrytomater. Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min. Pres eller hak hvidløg fint. Riv halvdelen af agurk, og pres så meget væske ud som muligt. Skær resten i skiver.

3

Skær halloumi i skiver (2 pr. person).

4

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Bland yoghurt, hvidløg og revet agurk i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Bland agurkeskiver, ovnbagte cherrytomater, salat og et skvæt citronsaft i en skål. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten.

5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 5 min tilbage. Steg halloumi i 2 min på hver side. Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P] og et skvæt citronsaft, når der er 1 min tilbage, og vend indtil halloumi er dækket.

6

Anret fritter, halloumi og salat på tallerkener. Server med tzatziki og citronbåde.