
Masala er en fantastisk indisk sauce bestående af tomat, løg, fløde, smør og masser af varme krydderier. Aftenens protein er halloumi, så retten minder om den klassiske 'paneer masala'. Vi tilsætter også spinat til vores butter masala, og serverer med hvidløgsris og agurke-'raita' med mynte og yoghurt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Langkornede hvide ris
½ stk
Agurk
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
30 g
Tikka masala
35 g
Tomatpuré
200 g
Halloumi
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Løg
1 stk
Mynte
4 g
Mild Mahal
60 g
Spinat
½ stk
Peberfrugt
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
¼ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til dressing
½ spsk
Olie til sauce
1 spsk
Smør til sauce
1 dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
¼ tsk
Sukker til sauce

Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris, bouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, hak agurk groft.
Hak mynte fint.
Bland yoghurt, mynte, agurk og salt i en lille skål.

Skær halloumi i 2 cm tern.
Vend halloumi med Mild Mahal i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg halloumi i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken.

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Skær peberfrugt i 1 cm tynde strimler.
Skyl spinat.

Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg løg og peberfrugt i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt tomatpuré, smør og tikka masala, og lad simre i 30 sek, eller indtil smørret er smeltet.
Sænk til middel varme. Tilsæt vand, salt, sukker, madlavningsfløde og spinat, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med butter masala, halloumi og raita.