Skip to main content
Indisk halloumi-'butter masala'
Indisk halloumi-'butter masala'

Indisk halloumi-'butter masala'

med langkornede ris og agurke-'raita'

Masala er en fantastisk indisk sauce bestående af tomat, løg, fløde, smør og masser af varme krydderier. Aftenens protein er halloumi, så retten minder om den klassiske 'paneer masala'. Vi tilsætter også spinat til vores butter masala, og serverer med hvidløgsris og agurke-'raita' med mynte og yoghurt.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

½ stk

Agurk

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

30 g

Tikka masala

35 g

Tomatpuré

200 g

Halloumi

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Løg

1 stk

Mynte

4 g

Mild Mahal

60 g

Spinat

½ stk

Peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

¼ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til dressing

½ spsk

Olie til sauce

1 spsk

Smør til sauce

1 dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til sauce

¼ tsk

Sukker til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4090 kJ
Kalorier (kcal)978 kcal
Fedt55.2 g
Mættet fedt35.2 g
Kulhydrat85.9 g
Sukker13.6 g
Kostfibre5.1 g
Protein32.4 g
Salt7.6 g
Potassium551.4 mg
Calcium53.7 mg
Iron1.7 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris, bouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav raita
2

Imens, hak agurk groft.

Hak mynte fint.

Bland yoghurt, mynte, agurk og salt i en lille skål.

Steg halloumi
3

Skær halloumi i 2 cm tern.

Vend halloumi med Mild Mahal i en mellemstor skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg halloumi i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken.

Forbered grøntsager
4

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Skær peberfrugt i 1 cm tynde strimler.

Skyl spinat.

Lav masala
5

Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg løg og peberfrugt i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt tomatpuré, smør og tikka masala, og lad simre i 30 sek, eller indtil smørret er smeltet.

Sænk til middel varme. Tilsæt vand, salt, sukker, madlavningsfløde og spinat, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med butter masala, halloumi og raita.