Stegte kikærter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegte kikærter

Stegte kikærter

med halloumi, citrondressing & vilde ris

Rissalat er en skøn ret, som er nem at variere. Her laver vi den med vildris, tomater, avocado, rødløg, persille og kikærter. Vi serverer den dejlige salat sammen med stegt halloumi, persille og en lækker citrondressing!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Vilde basmatiris

1 pakke

Kikærter

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Hvidløgsfed

200 g

Halloumi

1 stk

Tomat

1 stk

Avocado

½ stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Citron, økologisk

1 pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)716 kcal
Energi (kJ)2993 kJ
Fedt45.1 g
Mættet fedt23.4 g
Kulhydrat24.47 g
Sukker10.6 g
Protein35.23 g
Salt4.3 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [2 dl | 4 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og grøntsagsbouillon, sænk til lav varme, og lad simre under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Pres eller hak hvidløg fint. Skær halloumi i 1/2 cm skiver. 

Steg halloumi
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt kikærter, Ay-Cajun-ba, hvidløg og et stort nip salt*, og steg i 5 min. Overfør til en stor skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken.

Bland grøntsager
3

Skær tomat i 1 cm tern. Hak persille fint. Hak rødløg [1/2, 2P] fint. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Kom tomat, avocado, rødløg og persille (gem lidt til anretning) i skålen med kikærter. Tilsæt en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen.

Bland citrondressing
4

Riv citronskal [1/2, 2P], og skær citron i både. Bland fraiche og halvdelen af citronskal i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. 

Bland rissalat
5

Vend færdigkogt ris og resterende citronskal i skålen med grøntsager og kikærter. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret rissalat og halloumi i dybe tallerkener. Drys med resterende persille. Server med citrondressing og citronbåde.