HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStegte Kikærter
topBanner
Stegte kikærter

Stegte kikærter

med halloumi, citrondressing & vilde ris

Rissalat er en skøn ret, som er nem at variere. Her laver vi den med vildris, tomater, avocado, rødløg, persille og kikærter. Vi serverer den dejlige salat sammen med stegt halloumi, persille og en lækker citrondressing!

Tags:VegetariskHurtig
Allergener:sulfittermælkselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pakke

Basmatiris, vilde

4 g

Kikærter

1 stk

Ay Cajun-ba

(Indeholdersulfitter)

200 g

Hvidløgsfed

1 stk

Halloumi

(Indeholdermælk)

1 stk

Tomat

½ stk

Avocado

1 pose

Rødløg

1 stk

Bredbladet persille

150 g

Citron, økologisk

4 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

2.5 dl

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Vand* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2993.4426 kJ
Kalorier (kcal)715.45 kcal
Fedt45.1005 g
Mættet fedt23.4 g
Kulhydrat24.4651 g
Sukker10.6 g
Protein35.234 g
Salt4.2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [2 dl | 4 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og grøntsagsbouillon, sænk til lav varme, og lad simre under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Pres eller hak hvidløg fint. Skær halloumi i 1/2 cm skiver. 

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt kikærter, Ay-Cajun-ba, hvidløg og et stort nip salt*, og steg i 5 min. Overfør til en stor skål. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side, eller indtil gyldne. Overfør til en tallerken.

3

Skær tomat i 1 cm tern. Hak persille fint. Hak rødløg [1/2, 2P] fint. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Kom tomat, avocado, rødløg og persille (gem lidt til anretning) i skålen med kikærter. Tilsæt en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen.

4

Riv citronskal [1/2, 2P], og skær citron i både. Bland fraiche og halvdelen af citronskal i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. 

5

Vend færdigkogt ris og resterende citronskal i skålen med grøntsager og kikærter. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret rissalat og halloumi i dybe tallerkener. Drys med resterende persille. Server med citrondressing og citronbåde.