Skip to main content
Mellemøstlig grillostbowl
Mellemøstlig grillostbowl

Mellemøstlig grillostbowl

med za'atar-ris og syrlig tranebærsalat

4.1
(35)

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften frister vi med en fantastisk alt-i-en ret, med inspiration fra mellemøsten. Aftenens skønne bowl indeholder stegt grillost og løg med honning og chili, za'atar-krydret ris med smør og en syrlig tranebærsalat med kål og citron. Vi topper vores grillostbowl med kølende persilleyoghurt.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Grillost

(Indeholder: Mælk)

4 g

Saha-Ras

12.5 g

Honning

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 pose

Bredbladet persille

150 g

Kålblanding, skåret

(Kan indeholde spor af: Selleri)

½ stk

Citrusfrugt

150 g

Langkornede hvide ris

8 g

Za'atar

(Indeholder: Sesam)

1 stk

Løg

20 g

Tranebær

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

½ g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 efter behov

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)4011 kJ
Kalorier (kcal)959 kcal
Fedt52.9 g
Mættet fedt30.7 g
Kulhydrat86.3 g
Sukker22.5 g
Kostfibre5.6 g
Protein34.3 g
Salt5.8 g
Iron0.3 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Mariner grillost
2

Imens, skær grillost i 2 cm tern. 

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland grillost, rødløg, Saha-Ras og chiliflager [½ pakke, 2P] i en mellemstor skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav persilleyoghurt
3

Hak persille fint. 

Bland yoghurt, persille og et nip salt og peber i en lille skål.

Lav tranebærsalat
4

Halver citron [½ stk, 2P].

Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Tilsæt kålblanding og tranebær, og vend sammen.

Steg grillost og løg
5

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grillost og rødløg i 6-7 min, eller indtil gyldne.

Tag panden af varmen, tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], og vend sammen.

Rør za'atar og smør [1 spsk | 2 spsk] i gryden med ris lige inden servering.

Server
6

Anret grillost, za'atar-ris og tranebærsalat i dybe tallerkener.

Top med persilleyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image