Pandestegte teriyaki-østershatte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegte teriyaki-østershatte

Pandestegte teriyaki-østershatte

med 'sushi style'-ris og glaskålssalat

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Teriyakisauce er en japansk sauce karakteriseret ved sin søde og syrlige smag. I aften steger vi panerede østershatte og vender dem derefter i teriyakisauce. Vi serverer dem med 'sushi style'-ris, en frisk glaskålssalat med gulerod, lime, chili, sesamfrø, koriander og forårsløg. Retten toppes med spicy asiatisk mayonnaise.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Klimavenlig
Mælkefri
Allergener:
Soja
Hvede
Gluten
Sesam
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Østershatte

150 g

Jasminris

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

½ stk

Glaskål, hvid

1 stk

Gulerod

½ g

Chiliflager

75 g

Teriyakisauce

(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

1 stk

Forårsløg

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 tsk

Sukker (trin 1)

1 spsk

Vand (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3130 kJ
Kalorier (kcal)748 kcal
Fedt32.8 g
Mættet fedt3.7 g
Kulhydrat96.5 g
Sukker22 g
Protein15.3 g
Salt5.1 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Rør hvidvinseddike og sukker [2 tsk | 4 tsk] i gryden med ris lige inden servering. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav glaskålssalat
2

Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.

Skræl glaskål [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern.

Halver lime [½ stk, 2P].

Hak forårsløg fint og koriander groft.

Bland glaskål, gulerod, et stort skvæt limesaft, chiliflager [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sesamfrø, koriander, forårsløg og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål.

Paner svampe
3

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Vend svampe i skålen.

Steg svampe
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg svampe ad omgange i 5-6 min, eller indtil sprøde og gyldne. 

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Varm teriyakisauce
5

Opvarm samme stegepande (tør først af) på middel varme.

Tilsæt teriyakisauce og vand [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Tilsæt svampe lige inden servering, og vend forsigtigt sammen. 

 

Server
6

Anret ris, svampe og salat på tallerkener. 

Top med asiatisk mayonnaise.