HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSesamstegte Ris
topBanner
Sesamstegte ris

Sesamstegte ris

med spejlet æg og srirachamayonnaise (OBS! Æg medfølger ikke)

Vi håber at I er sultne, for om en halv time kan I se frem til at nyde store skåle fyldt med lækre ingredienser. Vi koger ris, som derefter steges færdig sammen med grønne bønner, hvidløg, gulerod, pak choi og forårsløg. Vi serverer ris i skåle og topper med stegte æg, srirachamayo, sesamfrø og koriander.

Tags:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:glutensojaægsennepsesamsulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

200 g

Pak choi

150 g

Basmatiris

2 stk

Gulerod

150 g

Grønne bønner

1 stk

Forårsløg

2 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Koriander

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholdergluten, soja, sesam, sulfitter)

10 g

Sesamfrø

(IndeholdersesamKan indeholdenødder, jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg* (trin 5)

3 dl

Vand* (trin 1)

½ tsk

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)645.9351 kcal
Energi (kJ)2702.5923 kJ
Fedt24.2572 g
Mættet fedt3.4 g
Kulhydrat86.1862 g
Sukker21 g
Protein18.8725 g
Salt5.7 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 8 min. OBS: Risen færdigtilberedes i trin 4!

2

Skræl halvdelen af gulerod til lange, tynde bånd, og skær resten i 1 cm tern. Hak pak choi groft. Skær grønne bønner i mindre stykker. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak koriander groft.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket gulerod, pak choi og forårsløg (gem lidt til anretning) i 4-5 min. Bland srirachamayonnaise med et skvæt vand* i en lille skål.

4

Tilsæt grønne bønner, hvidløg, sojasauce, asiatisk woksauce og et skvæt vand* til stegepanden, og steg videre i 2-3 min. Tilsæt ris og steg under omrøring i 2 min, eller indtil risen er mør.

5

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt halvdelen af sesamfrø, og slå æg* [2 stk| 4 stk] ud ovenpå. Spejl i 4-5 min, eller indtil æggehviden er fast og blommen stadig er mest flydende. 

6

Anret stegt ris i dybe tallerkener. Top med spejlæg og gulerod. Dryp med srirachamayonnaiseDrys med koriander og resterende forårsløg og sesamfrø.