topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesamstegte ris

Sesamstegte ris

med spejlet æg og srirachamayonnaise (OBS! Æg medfølger ikke)

Vi håber at I er sultne, for om en halv time kan I se frem til at nyde store skåle fyldt med lækre ingredienser. Vi koger ris, som derefter steges færdig sammen med grønne bønner, hvidløg, gulerod, pak choi og forårsløg. Vi serverer ris i skåle og topper med stegte æg, srirachamayo, sesamfrø og koriander.

Tags:
Kalorielet
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Æg
Sulfitter
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Pak choi

150 g

Basmatiris

2 stk

Gulerod

150 g

Grønne bønner

1 stk

Forårsløg

2 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Koriander

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

10 g

Sesamfrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg (trin 5)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)646 kcal
Energi (kJ)2703 kJ
Fedt24.26 g
Mættet fedt3.4 g
Kulhydrat86.19 g
Sukker21 g
Protein18.87 g
Salt5.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 8 min. OBS: Risen færdigtilberedes i trin 4!

Forbered grøntsager
2

Skræl halvdelen af gulerod til lange, tynde bånd, og skær resten i 1 cm tern. Hak pak choi groft. Skær grønne bønner i mindre stykker. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak koriander groft.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakket gulerod, pak choi og forårsløg (gem lidt til anretning) i 4-5 min. Bland srirachamayonnaise med et skvæt vand* i en lille skål.

Tilsæt ris
4

Tilsæt grønne bønner, hvidløg, sojasauce, asiatisk woksauce og et skvæt vand* til stegepanden, og steg videre i 2-3 min. Tilsæt ris og steg under omrøring i 2 min, eller indtil risen er mør.

Spejl æg
5

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt halvdelen af sesamfrø, og slå æg* [2 stk| 4 stk] ud ovenpå. Spejl i 4-5 min, eller indtil æggehviden er fast og blommen stadig er mest flydende. 

Server
6

Anret stegt ris i dybe tallerkener. Top med spejlæg og gulerod. Dryp med srirachamayonnaiseDrys med koriander og resterende forårsløg og sesamfrø.