I aftens opskrift har halloumi hovedrollen, og vi byder på en fantastisk smagsoplevelse i form af en vidunderlig halloumistroganoff. Udover halloumi indeholder den løg, gulerødder, peberfrugt, fløde og vores lækre krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Vi serverer vores stroganoff med luftige vilde ris, og så topper vi med persille og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Grillost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
½ pose
Kruspersille
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
12 g
Grov sennep
(Indeholder Sennep)
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 g
Chiliflager
150 g
Langkornede hvide ris
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile indtil servering.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler!
Skær grillost i 2 cm tern.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grillost i 6-7 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken.
Hak løg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Hak persille [½ pose, 2P] groft.
Skyl spinat.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, gulerod og peberfrugt i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P] og Mamas Favorit, og steg videre i 1 min.
Sænk til middel varme.
Tilsæt spinat, madlavningsfløde, et skvæt vand, sennep og grøntsagsbouillon, og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt grillost, og vend sammen.
Smag til med salt og peber.
Anret ris og stroganoff dybe tallerkener.
Top med persille og et nip chiliflager.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.