
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften vi laver en cremet suppe, den populære indiske dhal. Vores version indeholder linser, hvidløg, røget paprika, spinat, kokosmælk og masser af skønne krydderier. Vi serverer vores 'tikka masala'-dhal med luftige ris og rosenkåls-'raita' med koriander, yoghurt, lime og mynte.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
30 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
30 g
Tikka masala
200 ml
Kokosmælk
4 g
Mild Mahal
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 pose
Mynte & koriander
150 g
Rosenkål
100 g
Røde linser
(Kan indeholde spor af: Gluten)
150 g
Langkornede hvide ris
½ stk
Lime
2 g
Røget paprika
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Ketchup (step 2)
2 dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Pres eller hak hvidløg fint.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.
Tilsæt linser, hvidløg, Mild Mahal, røget paprika [1/2 pakke, 2P], Tikka Masala, ketchup [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [2 dl | 4 dl] og kokosmælk, og bring i kog.
Sænk til varme, og lad simre under låg i 20-22 min, eller indtil linser er bløde.

Imens, halver lime [½ stk, 2P].
Hak koriander og mynte groft.
Fjern de yderste blade fra rosenkål, del i to, og skær i tynde skiver.
Bland rosenkål, koriander, mynte, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], yoghurt og limesaft [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.

Skyl spinat.
Vend spinat i gryden med færdige linser, og lad simre i 1-2 min, eller indtil den er faldet sammen.
Smag til med salt og peber.

Anret ris og dhal i dybe tallerkener.
Top med rosenkåls-'raita'.