HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatiske Salattacos
topBanner
Asiatiske salattacos

Asiatiske salattacos

med marineret kidneybønnemash, mangosalat og ris

I aften tager vi en kulinarisk tur til Asien, og laver salattacos med kidneybønnemash med ingefær, hvidløg, chili og sojasauce, mangosalat med chili og sesamfrø samt mynte og koriander. Vidunderligt tilbehør er en sprød rissalat med forårsløg og gulerødder.

Tags:Vegetarisk
Allergener:sesamglutensojaægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Gulerod

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

½ stk

Mango

1 stk

Hjertesalat

½ stk

Chili

2 stk

Forårsløg

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Lime, økologisk

1 pakke

Kidneybønner

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

50 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholdersesam, gluten, soja)

50 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie* (trin 5)

2 tsk

Sukker* (trin 5)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

efter behov

Smør* (trin 1)

3 dl

Vand* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3315.4434 kJ
Kalorier (kcal)792.41 kcal
Fedt31.2499 g
Mættet fedt3.4 g
Kulhydrat102.6667 g
Sukker28.1 g
Protein17.7345 g
Salt5.5 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Hak ingefær og hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Svits halvdelen af hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

2

Pluk salatblade (5 pr. person), og skyl under koldt vand*. Dup tørre med køkkenrulle, og lad lufttørre. Hak mynte og koriander fint. Skær lime i både. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.

3

Riv gulerod (uskrællet). Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Bland mango, halvdelen af gulerod, halvdelen af chili og halvdelen af sesamfrø i en lille skål. Tilsæt et stort skvæt limesaft, og krydr med et nip salt*.

4

Hak forårsløg fint. Bland forårsløg, resterende gulerod og halvdelen af sojasauce i gryden med færdigkogt ris. Bland mayonnaise og asiatisk dressing i en lille skål

5

Opvarm en stor stegepande på middel varme. Tilsæt kidneybønner, limesaft [1 spsk | 2 spsk], sukker* [2 tsk | 3 tsk], olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], resterende ingefær, hvidløg, chili og sojasauce, og steg i 1-2 min, eller indtil sukkeret er opløst. Mos kidneybønner groft med en gaffel.

6

Anret rissalat i skåle, og drys med resterende sesamfrø. Fyld salatblade med kidneybønnemash og mangosalat. Dryp med asiatisk mayonnaise. Top med mynte, koriander og limesaft.