
I aften frister vi med vidunderlig krydret laks og perlecouscous. Vi blander ovnbagte grøntsager med couscous vendt med syrlig marinade og rucola. Vi topper med sprødstegt laks og hvidløgsdressing. En velsmagende ret, som er klar i en fart.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Zucchini
1 stk
Tomat
1 stk
Løg
170 g
Perlecouscous
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Basilikum
4 g
Souvlaki-krydderi
(Kan indeholde spor af: Soja, Sennep, Æg, Fisk, Sesam, Selleri, Krebsdyr, Mælk)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
4 g
Middelhavsdrøm
40 g
Rucola
4 dl
Vand til perlecouscous
½ tsk
Salt til perlecouscous
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til dressing
¼ tsk
Salt til fisk

Bring vand og salt i kog i en gryde.
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær zucchini i 1 cm halve skiver.
Hak tomat groft.
Skær løg i 2 cm både.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Middelhavsdrøm og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, tilsæt perlecouscous til kogende vand, og kog under låg på middellav varme i 12-15 min, eller indtil bløde.
Hæld overskydende vand fra.

Pres eller hak hvidløg fint.
Hak basilikum fint.
Halver citrusfrugt.
Bland basilikum, olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en stor skål.

Skyl rucola.
Bland hvidløg, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål.

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og Souvlaki-krydderi, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen.
Placer laks på en bageplade med bagepapir med skindsiden nedad, og bag i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
Vend perlecouscous, grøntsager og rucola i skålen med marinade lige inden servering.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Anret perlecouscous i dybe tallerkener.
Top med laks og dressing.

