Skip to main content
Souvlakikrydret laks
Souvlakikrydret laks

Souvlakikrydret laks

med varm perlecouscous og ovnbagte grøntsager

I aften frister vi med vidunderlig krydret laks og perlecouscous. Vi blander ovnbagte grøntsager med couscous vendt med syrlig marinade og rucola. Vi topper med sprødstegt laks og hvidløgsdressing. En velsmagende ret, som er klar i en fart.

Tags:
Kort forberedelse
Hurtig
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Zucchini

1 stk

Tomat

1 stk

Løg

170 g

Perlecouscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Basilikum

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Soja, Sennep, Æg, Fisk, Sesam, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

4 g

Middelhavsdrøm

40 g

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand til perlecouscous

½ tsk

Salt til perlecouscous

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til dressing

¼ tsk

Salt til fisk

Næringsindhold

Energi (kJ)3263 kJ
Kalorier (kcal)780 kcal
Fedt33.2 g
Mættet fedt7.8 g
Kulhydrat76.1 g
Sukker10.9 g
Kostfibre8.5 g
Protein40.8 g
Kolesterol100 mg
Salt4.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium831.2 mg
Calcium27.8 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Bring vand og salt i kog i en gryde.

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær zucchini i 1 cm halve skiver.

Hak tomat groft. 

Skær løg i 2 cm både.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Middelhavsdrøm og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Kog couscous
2

Imens, tilsæt perlecouscous til kogende vand, og kog under låg på middellav varme i 12-15 min, eller indtil bløde. 

Hæld overskydende vand fra.

Lav marinade
3

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak basilikum fint. 

Halver citrusfrugt. 

Bland basilikum, olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en stor skål. 

Lav yoghurtdressing
4

Skyl rucola. 

Bland hvidløg, yoghurt og et nip salt og peber i en lille skål. 

Bag laks
5

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og Souvlaki-krydderi, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. 

Placer laks på en bageplade med bagepapir med skindsiden nedad, og bag i 9-10 min, eller indtil gennemtilberedt. 

Vend perlecouscous, grøntsager og rucola i skålen med marinade lige inden servering. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret perlecouscous i dybe tallerkener. 

Top med laks og dressing.