Træt af frikadeller og hakkebøffer? Vores laksekager med nudler er en asiatisk pendant til den danske husmandskost, og byder på en pallette af spændende råvarer, der sender dig direkte til østen for en stund. Koriander, lime, hvidløg, ingefær, panko og laks forenes i en pakke af smage og nuancer, der henleder tankerne til et gademarked i Chiang Mai. Læg det hele på en seng af nudler, og server med stegte grøntsager.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Rød chili
1 stk
Gulerod
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Zucchini
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
200 g
Nudler
½ stk
Ingefær
200 g
Laksefilet
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Lime
Bring en gryde med vand* i kog. Hak hvidløg og ingefær fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Hak koriander fint (gem et par blade til anretning). Dup laksefileter tørre med køkkenrulle, fjern skind, og hak kød fint. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.
Bland limeskal, koriander, hvidløg, ingefær, laks, panko, mayonnaise og limesaft i en skål. Krydr med salt* og peber*. Rør fars sammen, og form til kager (3-4 cm tykke). Der skal laves 2 pr. person. TIP: Undgå at lave kagerne for tynde.
Kog nudler i 7-8 min. Hæld vandet fra nudlerne gennem en si, og skyl med koldt vand. Hæld nudler tilbage i gryden, og dæk til med låg.
Opvarm en stor stegepande ved middelhøj varme. Steg laksekager i en smule smør* i 2-3 min på hver side i. Stil til side, og dæk med stanniol.
Halver chili på langs, fjern kerner, og hak fint. Skær gulerod og zucchini i tern, og stil til side. Opvarm en smule olivenolie* i den samme stegepande, og steg gulerod og zucchini i 1-2 min. Tilsæt kogte nudler, og rør rundt. Smag til med salt* og peber*.
Anret nudler og grøntsager i dybe tallerkener med laksekager på toppen. Drys med chili, soja og resterende koriander. Server med limebåde.