topBanner
Asiatiske laksekager

Asiatiske laksekager

med nudler & grøntsager

Træt af frikadeller og hakkebøffer? Vores laksekager med nudler er en asiatisk pendant til den danske husmandskost, og byder på en pallette af spændende råvarer, der sender dig direkte til østen for en stund. Koriander, lime, hvidløg, ingefær, panko og laks forenes i en pakke af smage og nuancer, der henleder tankerne til et gademarked i Chiang Mai. Læg det hele på en seng af nudler, og server med stegte grøntsager.

Allergener:fiskglutenægsennepsoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

200 g

Laksefilet

(Indeholderfisk)

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

25 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

½ pakke

Nudler

(Indeholdergluten)

½ stk

Chili

1 stk

Gulerod

1 stk

Zucchini

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3301 kJ
Kalorier (kcal)789 kcal
Fedt27 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat96 g
Sukker8 g
Protein38 g
Salt4 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring en gryde med vand* i kog. Hak hvidløg og ingefær fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Hak koriander fint (gem et par blade til anretning).Dup laksefileter tørre med køkkenrulle, fjern skind, og hak kød fint. TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.

2

Bland limeskal, koriander, hvidløg, ingefær, laks, panko, mayonnaise og limesaft i en skål.Krydr med salt og peber. Rør fars sammen, og form til kager (3-4 cm tykke). Der skal laves 2 pr. person. TIP: Undgå at lave kagerne for tynde.

3

Kog nudler i 7-8 min.Hæld vandet fra nudlerne gennem en si, og skyl med koldt vand.Hæld nudler tilbage i gryden, og dæk til med låg.

4

Opvarm en stor stegepande ved middelhøj varme.Steg laksekager i en smule smør* i 2-3 min på hver side i. Stil til side, og dæk med stanniol.

5

Halver chili på langs, fjern kerner, og hak fint. Skær gulerod og zucchini i tern, og stil til side.Opvarm en smule olivenolie i den samme stegepande, og steg gulerod og zucchini i 1-2 min.Tilsæt kogte nudler, og rør rundt. Smag til med salt og peber*.

6

Anret nudler og grøntsager i dybe tallerkener med laksekager på toppen.Drys med chili, soja og resterende koriander. Server med limebåde.