Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores syrlige æbleburger og lad de karamelliserede løgs kildrende sødme ryde vejen for de sprøde, salte kartoffelbåde. Pak smagene ind i ovnstegt brioche-brød og top med frisk rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
50 g
Mayonnaise
(Indeholderæg, sennep)250 g
Hakket oksekød
50 g
Kartofler
2 stk
Timian
15 g
Revet mozzarella
(Indeholdermælk)⅔ spsk
Løg
Æble
Rucola
Briocheboller
(Indeholderæg, mælk, glutenKan indeholdesesam, soja, nødder)Panko
(Indeholdergluten)Smør*
(Indeholdermælk)Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler i både (uskrællet). Fordel både på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og smag til med salt* og peber*. Vend det hele sammen, og bag i ovnen i 30-35 min.
Skær løg i tynde skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme, og steg løg og timian. Lad simre i 10-15 min, eller indtil løgene er bløde og karamelliseret. Tilsæt en klat smør*, når der er 5 min tilbage af tilberedningstiden.
Skræl, og riv æble groft. Bland hakket oksekød med æble og panko i en skål. Krydr med salt* og peber*, rør rundt, og form til bøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side.
Tag panden af varmen, når bøfferne er færdige. Fordel ost på bøffer, læg et låg over panden, og stil til side i 4 min. Skær burgerboller over, og læg på en bageplade. Varm i ovnen i 2-3 min. Bland rucola i en skål med en smule olivenolie*, salt* og peber*.
Smør burgerboller med mayonnaise, og fyld med rucola, bøf og bløde løg. Server med kartoffelbåde og salat.