topBanner
Æbleburger

Æbleburger

med karamelliserede løg & kartoffelbåde

Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores syrlige æbleburger og lad de karamelliserede løgs kildrende sødme ryde vejen for de sprøde, salte kartoffelbåde. Pak smagene ind i ovnstegt brioche-brød og top med frisk rucola.

Allergener:mælkglutenægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

1 stk

Løg

10 g

Timian

250 g

Æble

15 g

Hakket oksekød

50 g

Panko

(Indeholdergluten)

2 stk

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

50 g

Briocheboller

(Indeholdermælk, gluten, ægKan indeholdeKan indeholde spor af sesam, Kan indeholde spor af soja, Kan indeholde spor af nødder)

½ pose

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)4535 kJ
Kalorier (kcal)1084 kcal
Fedt58 g
Mættet fedt18 g
Kulhydrat97 g
Sukker17 g
Protein49 g
Salt3 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft.Skær kartofler i både (uskrællet). Fordel både på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og smag til med salt og peber*. Vend det hele sammen, og bag i ovnen i 30-35 min.

2

Skær løg i tynde skiver.Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande ved middelhøj varme, og steg løg og timian.Lad simre i 10-15 min, eller indtil løgene er bløde og karamelliseret. Tilsæt en klat smør, når der er 5 min tilbage af tilberedningstiden.

3

Skræl, og riv æble groft.Bland hakket oksekød med æble og panko i en skål. Krydr med salt og peber, rør rundt, og form til bøffer (1 pr. person).

4

Opvarm en smule olie* i en stegepande ved middelhøj varme.Steg bøffer i 5-6 min på hver side.

5

Tag panden af varmen, når bøfferne er færdige.Fordel ost på bøffer, læg et låg over panden, og stil til side i 4 min.Skær burgerboller over, og læg på en bageplade. Varm i ovnen i 2-3 min.Bland rucola i en skål med en smule olivenolie, salt og peber*.

6

Smør burgerboller med mayonnaise, og fyld med rucola, bøf og bløde løg.Server med kartoffelbåde og salat.