
I aften frister vi med en fantastisk kombination, som hele familien kommer til at elske. Forkæl alle med perfekt stegt BBQ-kylling, rodfrugtefritter, der har fået ekstra smag af vores krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit, og en sprød pæresalat. Skønne toppings er knasende solsikkekerner og hvidløgsdressing på bagt hvidløg.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
500 g
Kartofler
10 g
Solsikkekerner
(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødbede
1 stk
Pastinak
1 stk
Gulerod
60 g
Blandet salat
1 stk
Pære
½ spsk
Olie til salat

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel rodfrugter og hvidløg (uskrællet) på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, skær pære i 1 cm tern.
Skyl blandet salat.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Fjern hvidløg fra bagepladen i ovnen efter 10 min.
Pres forsigtig hvidløg ud af skallen, og mos med en gaffel.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 10 min tilbage.
Steg kylling med et nip salt i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland pære, blandet salat, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Bland most hvidløg, fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

Anret kylling, rodfrugtefritter og salat på tallerkener.
Top salat med solsikkekerner.
Server med hvidløgsdressing.