Skip to main content
Gyldenstegt BBQ-kylling
Gyldenstegt BBQ-kylling

Gyldenstegt BBQ-kylling

med bagte rodfrugtefritter og hvidløgsdressing

I aften frister vi med en fantastisk kombination, som hele familien kommer til at elske. Forkæl alle med perfekt stegt BBQ-kylling, rodfrugtefritter, der har fået ekstra smag af vores krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit, og en sprød pæresalat. Skønne toppings er knasende solsikkekerner og hvidløgsdressing på bagt hvidløg.

Tags:
Hvedefri
Børnevenlig
Mere grønt
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Æg
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

10 g

Solsikkekerner

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødbede

1 stk

Pastinak

1 stk

Gulerod

60 g

Blandet salat

1 stk

Pære

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2699 kJ
Kalorier (kcal)645 kcal
Fedt15.8 g
Mættet fedt4.9 g
Kulhydrat80.8 g
Sukker25.1 g
Protein47.3 g
Salt1.5 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugtefritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og gulerod (uskrællet) til 1 cm fritter. 

Fordel rodfrugter og hvidløg (uskrællet) på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit og et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered råvarer
2

Imens, skær pære i 1 cm tern.

Skyl blandet salat.

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt.

Mos hvidløg
3

Fjern hvidløg fra bagepladen i ovnen efter 10 min.

Pres forsigtig hvidløg ud af skallen, og mos med en gaffel. 

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 10 min tilbage.

Steg kylling med et nip salt i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav hvidløgsdressing
5

Bland pære, blandet salat, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål. 

Bland most hvidløg, fraiche og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret kylling, rodfrugtefritter og salat på tallerkener.

Top salat med solsikkekerner.

Server med hvidløgsdressing.