
Ovnbagt laks er utrolig nemt at tilberede, smager fantastisk og vil med garanti imponere middagsgæsterne. Vi topper laksen med smørtern, der smelter i ovnen og giver fisken ekstra smag. Imens laver vi en cremet kartoffelmos med hvidløg, og steger grønne bønner og skalotteløg med et strejf af citrusfrugt. En vidunderlig bearnaisesauce fuldender denne kulinariske forkælelse.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
400 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
150 g
Grønne bønner
1 stk
Pære
40 g
Valnødder
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)
60 g
Blandet salat
1 stk
Estragon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Citrusfrugt
1 spsk
Smør til fisk
½ tsk
Salt til fisk
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Smør til grøntsager
¼ tsk
Salt til sauce

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær smør i tern.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.
Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir. Top med smør.
Bag i 15-20 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Imens, skyl blandet salat.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Hak valnødder groft.
Bland blandet salat, pære, valnødder, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Skær ender af grønne bønner.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Halver citrusfrugt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grønne bønner og skalotteløg i 3-4 min, eller indtil møre. Tilsæt citrusfrugtsaft og smør, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver de hurtigere færdige.

Varm bearnaisesauce og vand i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Anret laks på et stort fad, og top med resterende smør fra det ildfaste fad.
Server med mos, bearnaisesauce, salat og grønne bønner.