HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronstegt Laks
topBanner
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med ovnbagte grøntsager og færdigrørt aioli

Populær

En af vores absolutte favoritter - citronlaks, dvs. perfekt stegt laks, der får lov til at simre i en vidunderlig citronbouillon! I aften får den lækre laks selskab af bagte kartofler og de skønneste grøntsager, der bliver bagt med balsamico, som giver en perfekt balance mellem sødt og syrligt!

Tags:Børnevenlig
Allergener:fiskselleriægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Laksefilet

(Indeholderfisk)

500 g

Kartofler

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

½ pose

Kruspersille

1 stk

Tomat

1 stk

Rød peberfrugt

½ pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

½ stk

Rødløg

40 g

Aioli

(Indeholderæg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand* (trin 3)

1 spsk

Smør* (trin 5)

1 tsk

Sukker* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3353.5181 kJ
Kalorier (kcal)801.51 kcal
Fedt47.9935 g
Mættet fedt10.2 g
Kulhydrat58.6456 g
Sukker15.8 g
Protein32.7465 g
Salt1.4 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

2

Skær peberfrugt i 1 cm strimler. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i 2 cm både. Skær tomat i 2 cm tern. Vend peberfrugt, rødløg, tomat, sukker* [1 tsk | 2 tsk], en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil tomaterne er karamelliseret.

3

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild [1/2 pose, 2P] og persille [1/2 pose, 2P] groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Bland vand* [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, citronskal, et stort skvæt citronsaft, et nip salt* og peber* og halvdelen af dild og persille i en lille skål.

4

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

5

Vend laks. Tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk], og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

6

Anret laks, kartofler og grøntsager på tallerkener. Top laks med citronbouillon. Top med resterende dild og persille. Server med aioli og citronbåde.