Skip to main content
Japansk 'tantanmen'-ramen

Japansk 'tantanmen'-ramen

med cremet, nøddeagtig suppe og ingefærstegte grøntsager

'Tantanmen', eller 'Tan Tan ramen', er en japansk cremet nudelsuppe lavet med peanuts, tahini og chiliolie. Nudelsuppen serveres med en generøs portion krydret, hakket oksekød, nudler og grøntsager. Glæd dig til at prøve vores autentiske version af denne skønne suppe, for den er noget ganske særligt!

Tags:
Mælkefri
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Jordnødder
Soja
Æg
Sennep
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

440 g

Udonnudler

(Indeholder: Gluten, Hvede)

180 ml

Kokosmælk

100 g

Sataysauce

(Indeholder: Gluten, Hvede, Jordnødder, Soja)

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder: Æg, Sennep)

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

1 stk

Forårsløg

2 stk

Hvidløgsfed

1 g

Chiliflager

1 stk

Koriander

1 stk

Pak choi

150 g

Sukkerærter

10 g

Ingefærpasta

25 g

Tahini

(Indeholder: Sesam)

225 g

Hakket oksekød

15 g

Misopasta

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til kød

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

½ spsk

Olie til grøntsager

1.5 spsk

Olie til chiliolie

Næringsindhold

Energi (kJ)4591 kJ
Kalorier (kcal)1097 kcal
Fedt62 g
Mættet fedt24 g
Kulhydrat87 g
Sukker17.1 g
Kostfibre9.3 g
Protein46.7 g
Salt7.5 g
Potassium569.8 mg
Calcium61.8 mg
Iron3.1 mg

Fremgangsmåde

Lav chiliolie
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland chiliflager, olivenolie, halvdelen af hvidløg og et nip salt i en lille skål.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis alle ikke er til stærk mad.

Steg kød
2

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt Ginger Ninja, sojasauce og sukker, og steg videre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav suppe
3

Imens, opvarm sataysauce, tahini, misopasta og vand i en stor gryde med låg på middelhøj varme.

Sænk til lav varme, dæk til med låg, og lad småsimre i 5-6 min.

Steg grøntsager
4

Hak pak choi groft.

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg pak choi og sukkerærter i 3-4 min, eller indtil bløde.

Tilsæt ingefærpasta, resterende hvidløg og salt, og vend sammen.

Fjern fra varmen.

Tilsæt nudler
5

Snit forårsløg fint.

Pluk koriander.

Kom nudler i suppen, og kog i 1-2 min, eller indtil varme. Adskil nudler med en træske.

Tilsæt kokosmælk, og kog i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Fjern fra varmen.

Server
6

Anret nudler og suppe i skåle.

Top med kød og et drys koriander.

Dryp med chiliolie.

Server med grøntsager.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image