
Tag en smuttur til Thailand og oplev det asiatiske køkkens bud på kylling med ris. De hvide ris er erstattet af den populære quinoa, som udover at være rig på protein også smager vidunderligt og komplementerer de friske grøntsager eminent. Kyllingen vendes i jordnøddesmør og toppes med koriander, som blev den serveret på et thailandsk gademarked.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Kyllingelårfilet
2 stk
Tomat
stk
Agurk
1 pose
Koriander
1 stk
Gulerod
4 g
Kyllingebouillon
100 g
Quinoa
1 stk
Agurk, piccolo
1 stk
Citrusfrugt
50 g
Peanutbutter
(Indeholder: Jordnødder)
2 dl
Vand

Bring vand* i kog i en kasserolle. Kog quinoa i 10-12 min ved middelhøj varme.

Hak tomat og agurk groft. Riv gulerod (uskrællet). Riv limeskal, og skær lime i både. Hak koriander groft.

Opvarm en smule olie* i en stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt kyllingestrimler og Goan xacuti, og steg i 3-4 min.

Tilsæt peanutbutter, kyllingebouillon, vand* [1 dl til 2 pers. | 2 dl til 4 pers.] og limesaft, og rør rundt. Lad simre ved middelhøj varme i 3-4 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt.

Bland quinoa med tomat, agurk, gulerod, limeskal og en smule limesaft. Smag til med salt* og peber*.

Anret quinoa på tallerkener. Top med peanutbutterkylling, og drys med koriander. Server med limebåde.