
Prosciutto er det italienske ord for skinke. Vi kalder den også for parmaskinke, og den bliver ofte brugt uden tilberedning til tapas. I aften har vi dog valgt at bruge den i en skøn pastaret, både blandet sammen med portobello, spinat og basilikum - og som topping.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
½ stk
Zucchini
150 g
Portobello
4 g
Bouillon
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
30 g
Spinat
2 stk
Hvidløgsfed
180 g
Pasta
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
50 g
Prosciutto
1 stk
Basilikum
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Løg
¼ tsk
Salt til sauce

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær portobello i tynde skiver.
Hak løg og løg fint.
Hak basilikum og prosciutto groft.
Skyl spinat.
Skær zucchini i 2 cm tern.

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.
Hæld vand fra, og vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg løg, portobello, zucchini og løg i 4-5 min, eller indtil møre.
Tilsæt bouillon, madlavningsfløde, salt og basilikum, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt pasta, spinat og halvdelen af prosciutto til stegepanden, og rør rundt.
Krydr med et stort nip peber.

Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med høvlet ost og resterende prosciutto.

