Skip to main content
Citronlaks

Citronlaks

med bagte rodfrugter, cremet agurksalat & dild

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed, citronlaks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne sesambagte kartofler, rødbede og pastinak. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og yoghurt. Let, hurtigt og virkelig lækkert!

Allergener:
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Pastinak

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

stk

Agurk

1 stk

Agurk, piccolo

1 stk

Rødbede

10 g

Sesamfrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand

efter behov

Smør

Næringsindhold

Kalorier (kcal)361 kcal
Energi (kJ)1509 kJ
Fedt26.4 g
Mættet fedt6.6 g
Kulhydrat2.7 g
Sukker1.8 g
Kostfibre0.7 g
Protein27.7 g
Salt1.1 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med sesamfrø, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil sprøde.

Forbered grøntsager
2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft. Riv citronskal, del citron på midten, og skær den ene halvdel i tynde skiver. Bland vand* (se ingrediensliste), grøntsagsbouillon, citronskal, et stort skvæt citronsaft og halvdelen af hvidløg i en lille skål.

Bland dildagurker
3

Bland agurk, yoghurt, halvdelen af dild og resterende hvidløg i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen. Steg laks med skindsiden ned i 3-4 min. 

Tilsæt citronlaks
5

Vend laks, tilsæt citronbouillon og en klat smør*, og steg i yderligere 3-4 min, eller indtil laksen er gennemstegt. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Server
6

Anret laks, rodfrugter og dildagurker på tallerkener. Top med citronskiver og resterende dild.